Sute de zboruri au fost ANULATE după descoperirea unor cazuri de COVID-19 la Shanghai

Publicat:

China a anulat vineri sute de zboruri, a închis şcoli şi a suspendat activităţi turistice după descoperirea la Shanghai a unor cazuri de COVID-19, care pune presiune asupra ţării-gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă, informează AFP, potrivit agerpres.

Cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice care vor începe la Beijing pe 4 februarie, ţara vrea să limiteze cu orice preţ riscul de contaminare şi practică o politică de “zero infecţii”.


Citeşte şi: 52 de mineri, inclusiv şase salvatori, au murit în ‘MINA GROAZEI’ din Siberia – Black News

Aceasta se traduce printr-o limitare drastică a intrărilor pe teritoriul său, prin carantine obligatorii, prin lockdown-uri şi screening masiv de îndată ce apar câteva cazuri.

De asemenea, călătoriile sunt strict monitorizate prin intermediul aplicaţiilor mobile, ceea ce permite identificarea rapidă a cazurilor de contact.

Trei prieteni, care au călătorit împreună în zona Shanghai-ului săptămâna trecută, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, au declarat joi autorităţile locale. Toţi trei erau vaccinaţi.

Pentru a evita orice transmitere a virusului în alte regiuni, peste 500 de zboruri au fost anulate vineri de pe cele două aeroporturi din capitala economică a Chinei, potrivit site-ului specializat VariFlight.

Municipalitatea din Shanghai a suspendat, de asemenea, toate deplasările grupurilor de turişti în oraşul din apropiere Suzhou, unde călătoriseră şi cele trei persoane infectate.

Suzhou, cu o populaţie de aproximativ 13 milioane de locuitori, este renumit pentru canalele care îl străbat şi pentru grădinile sale imperiale.

Oraşul şi-a închis obiectivele turistice şi solicită în prezent un test negativ persoanelor care doresc să meargă în altă localitate.

În zona metropolitană Shanghai, un campus universitar a fost pus în carantină la Hangzhou (est) după identificarea unui caz de contact în rândul personalului, a informat presa oficială.

China a raportat vineri 13 noi cazuri de COVID-19 depistate pe teritoriul său cu o zi înainte.

Citeşte şi: Adevărul sumbru despre UE a fost în sfârșit dezvăluit – Black News

În pofida acestui bilanţ, incomparabil cu restul lumii, autorităţile sunt în alertă încă de luna trecută pentru a opri un focar limitat ca număr, dar care s-a extins în numeroase provincii.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfăşura într-o “bulă”, care va separa sportivii de restul populaţiei. Cei circa 3.000 de sportivi aşteptaţi la JO vor trebui fie vaccinaţi anti-COVID-19 şi vor fi plasaţi la sosire într-o carantină de trei săptămâni. Ei vor supuşi apoi unui screening zilnic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.