Sute de mii de israelieni au participat la funeraliile unui lider al comunității evreiești ultraconservatoare

Publicat:

Sute de mii de israelieni au participat la funeraliile rabinului Aharon Yehudah Leib Steinman, unul din cei mai respectaţi lideri ai comunităţi evreieşti ultraconservatoare, care a murit marţi în Israel din cauza unui atac de cord, la vârsta de 104 ani, relatează DPA, conform agerpres .

Site-ul Ynet News a relatat că circa 200.000 de persoane au luat parte la funeralii, care au avut loc în suburbia Bnei Brak din Tel Aviv.


Organizaţia de intervenţii în caz de urgenţă Magen David Adom a precizat pe Twitter că paramedicii au consultat 98 de participanţi la funeralii, care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza aglomerării sau a oboselii sau care au leşinat.

Steinman a condus o comunitate non-hasidică ultraconservatoare, de descendenţă europeană, încercând să facă faţă cerinţelor modernităţii, menţinând în acelaşi timp o adeziune strictă la regulile religioase evreieşti şi respingând influenţele seculare.

Citește și : Michel Barnier : Este exclus un acord de liber-schimb între UE și Marea Britanie înainte de Brexit

El a fost liderul spiritual al facţiunii Degel HaTorah a Partidului Iudaismul Unit al Torei în parlamentul israelian, ai cărei aleşi respectau conducerea sa.

Steinman, cunoscut pentru stilul său de viaţă modest, s-a născut în regiunea Brest, aflată în prezent în Belarus.

Rabinul şi-a asumat poziţia de lider al comunităţi evreieşti ultraconservatoare în 2012.

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a spus despre Steinman că a fost “un gigant al Torei şi un lider care a ghidat vieţile a mii şi mii de persoane”.

“În ciuda poziţiilor sale ferme, el a ştiut cum să îşi transmită mesajul într-un mod plăcut, cu o dragoste profundă pentru fiecare evreu”, a adăugat şeful statului.

Steinman a fost “un lider care a purtat greutatea poporului evreu pe umerii săi”, a mai spus el.

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat la rândul său că “poporul evreu a pierdut un far călăuzitor de spiritualitate, tradiţie şi morală”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.