Sute de refugiaţi sirieni părăsesc Libanul pentru a reveni în ţara lor (UNHCR)

Publicat:

Sute de refugiaţi sirieni au părăsit joi Libanul pentru a reveni în ţara lor, în cadrul unei operaţiuni coordonate între autorităţile de la Beirut şi Damasc, relatează AFP, potrivit agerpres.

În timp ce calmul s-a restabilit în unele sectoare din Siria cucerite de forţele proguvernamentale, Libanul consideră că a sosit momentul pentru ca cei 1,5 milioane de refugiaţi sirieni să revină în ţara lor.


Citește și : Viktor Orban: Este timpul ca liderii UE ”să reconstruiască democraţia europeană”

Localitatea Aarsal, din estul Libanului, găzduieşte aproximativ 36.000 de refugiaţi, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), în mare parte originari din localităţi situate de cealaltă parte a frontierei cu Siria.

Plecările de joi se referă la un număr de aproape 400 de refugiaţi stabiliţi în Aarsal, potrivit directorului general al Securităţii generale libaneze, generalul Abbas Ibrahim.

“Un convoi care transporta 370 de refugiaţi a părăsit taberele de la Aarsal pentru a ajunge pe teritoriul sirian”, potrivit agenţiei naţionale de presă libaneze.

Deşi aproape 90% dintre sirienii din Liban doresc să revină în Siria, potrivit unui sondaj recent al UNHCR, majoritatea covârşitoare admite, totuşi, că va trebui să aştepte din cauza situaţiei economice şi condiţiilor de securitate din ţara devastată de un război izbucnit în 2011 şi soldat cu peste 350.000 de morţi.

Citește și : Bruxelles a devenit un ‘cuib de spioni’ mai mare decât Viena (Şeful contrainformaţiilor austriece)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.