X

Svetlana Popa nu va putea să-și exercite funcția de consilier în CMC pentru o perioadă de opt luni

Vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Svetlana Popa, nu va putea să-și exercite funcția pentru o perioadă de opt luni. Aceasta a fost recunoscută vinovată de exces de putere în dosarul planurilor urbanistice zonale. Curtea de Apel din Chișinău a pronunțat o decizie definitivă și irevocabilă în acest sens.

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM în CMC, Alexandr Odințov, această decizie este „ilegală”.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

„Este o decizie ilegală și tendențioasă, este o presiune politică. Mai ales că vedem ce se întâmplă în ultima perioadă în sistemul judecătoresc. Explic de ce. În primul rând, instanța era obligată să suspende examinarea dosarelor până când nu va exista o decizie clară dacă modificările la cele șase planuri urbanistice zonale au fost legale sau nu. Abia dacă instanța superioară ar fi decis că deciziile consilierilor au fost ilegale, atunci Curtea de Apel putea recurge la sancționarea aleșilor”, a comunicat Odințov pentru TV8.

Un consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău a fost recunoscut vinovat de exces de putere în dosarul planurilor urbanistice zonale.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

Prin urmare, a fost pronunțată o decizie definitivă și irevocabilă de Curtea de Apel din Chișinău și stabilită sancțiunea sub formă de privare de dreptul de a exercita funcția de consilier în cadrul Consiliului Municipal Chișinău pe un termen de opt luni.

De asemenea, acesta a primit o amendă în mărime de 3.000 de lei.

Tags: Alexandr OdințovCMCCurtea de ApelSvetlana Popa
Categorii: PoliticăȘtirile zilei