X

Svetlana Tihanovskaia se declară pregătită să conducă Belarus

Candidata opoziţiei la recentele alegeri prezidenţiale din Republica Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat luni că este pregătită să conducă ţara şi a cerut crearea unui cadru legal prin care să se asigure organizarea de noi alegeri corecte, informează Reuters, scrie agerpres.

Într-o înregistrare video din Lituania, ţară în care a fugit săptămâna trecută, Tihanovskaia a cerut forţelor de ordine şi de securitate să înceteze să mai sprijine regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Ea a declarat că, dacă vor face acum acest lucru, comportamentul lor din trecut va fi iertat.

Citește și : Preşedintele libanez Aoun pare să nu excludă total o pace cu Israelul

Manifestanţi scandând ‘Demisia!’ au umplut duminică centrul capitalei belaruse, Minsk, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după ce Rusia a afirmat că îi va oferi acestuia sprijin militar dacă va fi necesar. Oponenţii lui Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, spun că votul a fost fraudat, dar preşedintele invocă rezultatele oficiale, care îi acordă peste 80% din sufragii.

Tags: Aleksandr LukaşenkobelarusLituaniaSvetlana Tihanovskaia
Categorii: Diaspora