X

Svetlana Tihanovskaia speră că Angela Merkel îşi va asuma un rol de mediere în situaţia din Belarus

Lidera de opoziţie belarusă Svetlana Tihanovskaia şi-a exprimat speranţa joi că va primi sprijinul cancelarului german Angela Merkel pentru eforturile în vederea unui transfer paşnic de putere în Belarus, în cadrul unei întâlniri care va avea loc săptămâna viitoare la Berlin, relatează DPA, potrivit agerpres.

În vârstă de 38 de ani, opozanta aflată în Lituania a declarat că va discuta cu Merkel despre situaţia din Belarus şi despre posibilitatea ca şefa guvernului german să joace un rol de mediere în negocierile pentru organizarea de noi alegeri.

Citește și : FBI strânge cooperarea cu agenţiile de spionaj pentru combaterea hackerilor

Rusia ar trebui să ia parte de asemenea la astfel de negocieri, a spus Svetlana Tihanovskaia, conform agenţiei de ştiri BNS.

Ea a fugit în Lituania după alegerile prezidenţiale din august din Belarus. Opozanta s-a plasat pe poziţia a doua, în spatele liderului autoritar Aleksandr Lukaşenko, potrivit rezultatelor oficiale contestate ale scrutinului.

Susţinătorii săi afirmă că ea este de fapt câştigătoarea. De la alegeri au loc proteste zilnice în Belarus.

Citește și : Rusia ajunge la aproape 9.000 de infectări zilnic

În vârstă de 66 de ani, Lukaşenko a fost învestit pentru al şaselea mandat consecutiv în cadrul unei ceremonii secrete la Minsk luna trecută. Proteste masive au izbucnit din nou după ce a apărut public informaţia privind desfăşurarea învestirii.

Lukaşenko se află la conducerea Belarusului de peste 25 de ani.

Tags: Aleksandr LukaşenkoAngela MerkelbelarusLituaniaSvetlana Tihanovskaia
Categorii: Diaspora