X

Szijjarto continuă retorica belicoasă cu Bruxellesul: ‘Birocraţii pro-migraţie duc o campanie de răzbunare împotriva Ungariei şi Poloniei’

“Birocraţii pro-migraţie” de la Bruxelles duc o campanie de răzbunare împotriva Ungariei şi Poloniei, însă cele două ţări “se pot baza una pe cealaltă”, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto, după o întrevedere avută miercuri cu omologul său polonez Jacek Czaputowicz, informează MTI, potrivit agerpres.

Ungaria şi Polonia s-au ridicat pentru a-şi apăra interesele naţionale şi au adoptat o poziţie corectă şi onestă în dezbaterile internaţionale, a spus Szijjarto în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de Jacek Czaputowicz. Ambele ţări consideră, de asemenea, că moştenirea creştină trebuie apărată, a adăugat el.

Citeşte şi: Kashmirul dă în clocot: Pakistanul a doborât două avioane indiene! – VIDEO

“Birocraţii de la Bruxelles au lansat o campanie de răzbunare” împotriva Ungariei şi Poloniei, însă cele două ţări “nu vor ceda”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

La rândul său, Jacek Czaputowicz a declarat că Uniunea Europeană (UE) trece printr-o perioadă importantă, cu alegerile europarlamentare ce urmează să aibă loc, cu noi instituţii ce vor fi înfiinţate şi noi cadre bugetare ce vor fi dezvoltate. “Prin urmare, este important să întărim cooperarea” între Ungaria şi Polonia, a declarat ministrul de externe polonez.

Nu este prima dată când Szijjarto vorbeşte despre “o dorinţă de răzbunare din partea birocraţilor UE şi ONU”. La sfârşitul lui ianuarie, după o întrevedere avută la Varşovia cu ministrul de interne polonez Joachim Brudzinski, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că Ungaria şi Polonia se opun pactului ONU privind migraţia şi altor planuri similare ale UE care sunt introduse “pe uşa din spate” prin inserarea lor în diferite documente ale UE şi ale ONU ca paragrafe separate.

Citeşte şi: Două mari puteri nucleare sunt în prag de RĂZBOI! India îşi închide mai multe aeroporturi

El a adăugat că atât Ungaria, cât şi Polonia au votat împotriva pactului global al ONU pentru migraţie şi că datorită cooperării lor în cadrul Grupului de la Vişegrad cota obligatorie de migranţi a fost retrasă de pe agenda UE.

Comisia Europeană a lansat mai multe proceduri de infringement împotriva Ungariei, inclusiv pentru nerespectarea legislaţiei europene în materie de azil şi pentru legea de combatere a migraţiei ilegale, căreia guvernul premierului Viktor Orban îi spune legea ”Stop Soros”.

Tags: comisia europeanaGrupul de la Visegrad (V4)Jacek CzaputowiczJoachim BrudzinskimigratieONUPéter SzijjartoPoloniaUngariaUniunea Europeană (UE)Viktor Orban
Categorii: Diaspora