X

Szijjártó critică prezenţa ministrului ucrainean de Externe la o reuniune NATO

Guvernul Ungariei a criticat, miercuri, prezenţa ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, la reuniunea organizată cu o zi în urmă la sediul NATO din Bruxelles, Budapesta denunţând ceea ce consideră a fi subminarea unităţii Alianţei Nord-Atlantice , informează mediafax.

Decizia invitării reprezentantului Ucrainei la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO “subminează principiul unităţii Alianţei”, a declarat miercuri Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, citat de postul de televiziune CNN.

Citește și: Comisarul rus pentru drepturile copiilor respinge acuzaţiile CPI

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a fost invitat la reuniunea omologilor săi din cadrul NATO, organizată marţi la Bruxelles, deşi Ucraina nu este membră a Alianţei Nord-Atlantice.

“Sper că nu va contesta nimeni valabilitatea deciziei anterioare a NATO de a nu se implica în războiul” din Ucraina. “Trebuie să facem totul pentru a preveni izbucnirea unui conflict direct între NATO şi Rusia”, a insistat Péter Szijjártó.

Guvernul Viktor Orban a acceptat sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, dar menţine relaţiile cu Administraţia Vladimir Putin, în pofida invaziei militare ruse în Ucraina.

Citește și: Lavrov: UE este o ‘asociaţie neprietenoasă’, iar Occidentul încearcă să bage zâzanie între Moscova şi Beijing

Tags: bruxellesbudapestaDmitro KulebaNATOUngaria
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina