Tabăra de vară pentru copii și tineret organizată de Consiliul raional Ialoveni și-a încheiat activitatea

Publicat:

Tabăra de vară pentru copii și tineret organizată de Consiliul raional Ialoveni și-a încheiat activitatea

Tabăra de vară pentru copii și tineret „Ambiție! Educație! Inspirație”, organizată de Consiliul raional Ialoveni, în cadrul a două ture: 5 – 9 august și 12 – 16 august și-a încheiat astăzi activitatea, tinerii participanți beneficiind, la final, de o excursie gratuită la mai multe obiective turistice din raion.

Astfel, în perioada 5 – 16 august, Tabăra de vară a fost frecventată de 100 de elevi din întregul raion, care pe parcursul anului au demonstrat reușite școlare și au avut o implicare activă în activitățile extrașcolare, potrivit provincial.md.


Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Pe parcursul a patru zile, participanții au fost antrenați în ateliere și activități interactive, de dezvoltare logică, personală, de stimulare a spiritului de echipă, precum și de responsabilitate civică individuală.

În prima zi de tabără, tinerii au avut parte de un atelier de dans, condus de profesoara de dans a Centrului de Creație a Direcției Generale Educație a Consiliului raional Ialoveni, Marina Cristal, un atelier de pictură predat de Diana Irimca, la fel profesoară în cadrul aceluiași Centrul de Creație, un atelier dedicat patrimoniului cultural – costumul popular, prezentat de fondatoarea Comunității „Ciocârlia”, Diana Roșca, un atelier de educație financiară, formatorii fiind reprezentanții Fundației pentru educație financiară „OK” din Chișinău, un atelier dedicat protecției Mediului și reciclării, formatori fiind directorul Asociației Obștești „Eco-Răzeni”, Sergiu Guăru, și specialistul Consiliului raional Ialoveni în domeniul politicilor de tineret, Victor Pletosu.

A doua zi de tabără, participanții au beneficiat de atelier de teatru, organizat de Galina Castravăț, jocuri distractive și interactive, atelier dedicat tehnologiilor viitorului, atelier dedicat sănătății, prezentat de directoarea Centrului, Lilia Dunai, și medicul dermato-venerolog Olga Macogonova.

În cea de-a treia zi tinerii au avut parte de un atelier de ceramică, unde au învățat arta olăritului de la artistul plastic-ceramist Irina Savițkaia și Elena Frunze, jocuri de logică și strategii de șah, prezentat de profesorul și angajatul Centrului de Creație a Direcției Generale Educație a Consiliului raional Ialoveni, Sergiu Raileanu, și Vlad Hîncu. De asemenea, programul zilei a inclus și un atelier de știință cu experimente predat de profesorul Curbet Alexandru, un atelier dedicat stării psihologice a tinerilor (bullying, emoții, consecințe), condus de psihologul Diana Cepoi și Lilia Dunai.

A patra zi tinerii au avut parte de lectură în aer liber, coordonat de doamna Moșneaga Mariana, atelier dedicat artei fotografice predat de fotograful Constantin Grigoriță, jocuri distractive de tip competiție, organizat de angajata Consiliului raional Ialoveni, Zinaida Roșioru, lecții publice și demonstrative organizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ialoveni și Secția Situații Excepționale Ialoveni, privind siguranța publică și regulile securității.

În urma celor patru zile de odihnă, cei mai activi tineri în cadrul activităților interactive au primit diplome de merit și cadouri din partea administrației raionului Ialoveni.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

În cea de-a cincea zi de tabără, conducerea raionului Ialoveni a organizat o excursie gratuită copiilor la Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni, la Fabrica de înghețată „Sandriliona” din orașul Ialoveni și la „Clubul ZOO” din satul Bardar.

Consiliul raional Ialoveni adresează sincere mulțumiri tuturor care au contribuit la buna organizare și desfășurare a taberei, inclusiv partenerilor: Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni, Direcția Generală Educație a Consiliului raional Ialoveni, Centrul de creație al Elevilor, Comunitatea „Ciocârlia”, Fabrica de înghețată „Sandriliona” din orașul Ialoveni, Clubul ZOO din localitatea Bardar, Centrul de Sănătate Ialoveni etc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC: Partidele politice se pot înregistra în calitate de participanți la referendum

CEC: Partidele politice se pot înregistra în calitate de participanți la referendum CEC informează că calitatea de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie...

OFFS, donații de echipament sportiv pentru Federația Moldovenească de Fotbal

OFFS, donații de echipament sportiv pentru Federația Moldovenească de Fotbal Într-o inițiativă remarcabilă, Federația Moldovenească de Fotbal a primit recent o donație valoroasă de echipament...

Universitatea de Medicină și Farmacie a publicat rezultatele intermediare ale sesiunii suplimentare de admitere

Universitatea de Medicină și Farmacie a publicat rezultatele intermediare ale sesiunii suplimentare de admitere Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a publicat...

Gimnasta româncă Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câştigată la Paris în urma deciziei TAS

Gimnasta româncă Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câştigată la Paris în urma deciziei TAS Gimnasta Ana Maria Bârbosu a primit medalia de bronz...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.