X

Tabăra pentru migranţi de pe insula greacă Lesbos, în mare parte pregătită pentru iarnă

Tabăra pentru migranţi Kara Tepe de pe insula greacă Lesbos este acum în mare parte pregătită pentru iarnă, a declarat luni ministrul pentru migraţie, Notis Mitarakis, relatează dpa, potrivit agerpres

“Acum corespundem exigenţelor, de exemplu în termeni de asigurare a toaletelor şi duşurilor”, a declarat el în cadrul unui interviu pentru ediţia online a Zeit.

Citește și : Şeful diplomaţiei europene vrea să se întâlnească cu Aleksei Navalnîi la Moscova

Extinderea taberei în timp ce oamenii trăiau deja în ea după distrugerea taberei de la Moria în urma unui incendiu a fost dificilă, a adăugat el.

“Planul nostru este să construim cinci noi tabere moderne pe insule în aşa fel încât condiţiile să fie mai bune iarna viitoare”, a spus el. Dar nu va fi posibil să creăm “un sistem de recepţie” pentru indiferent cât de mulţi oameni, a adăugat ministrul. În prezent, există 15.000 de refugiaţi şi migranţi care trăiesc pe insulele greceşti.

Citește și : Rumen Radev mai vrea un mandat de preşedinte al Bulgariei

În ceea ce priveşte returnările ilegale – de exemplu ale navelor cu migranţi pe mare – Mitarakis a menţionat un raport al unui grup de lucru al agenţiei UE Frontex, care nu a descoperit practici ilegale.

“Ca orice ţară, avem dreptul şi obligaţia să ne protejăm frontierele. Facem acest lucru în conformitate cu regulile europene şi legea internaţională”, a spus el.

Tags: incendiuKara TepeLesbosmigrantiMoria
Categorii: Diaspora