X

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus s-a deschis

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus s-a deschis

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.

SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am făcut o grămadă de cunoștințe și noi prieteni. Educatorii sunt mereu comunicabili și mereu ne ajută când avem nevoie și mâncarea este destul de bună. Ieri am jucat volei, am luat locul doi, mi-a plăcut foarte tare, acum facem un mic concurs în căsuță, cu niște cuvinte și la fel e interesant.”

PATRICIA GHEICEAN, elev: „Desigur că voi reveni aici, în turul trei, este o tabără foarte interesantă și aș sugera mai des să fie vizitată de copii. Sunt activități multiple de dimineață începând cu încălzirea,  până seară până la discotecă, sunt activități care implică și profesori și elevi. Este atât de interesant, încât aș propune oricui să se odihnească aici.”

ALEXANDRU TEACĂ, elev: „Tabăra este foarte prietenoasă, ne ajutăm mereu unul pe altul, am venit aici cu prietenii să ne odihnim. Îmi place foarte mult educatorul meu, este și dirigintele meu.”

În fiecare căsuță, din cele 15 amenajate, sunt cazați aproximativ câte 18 copii, potrivit TVN.md.

INA MANOLI, educator metodist: „A început destul de bine, noi i-am primit duminică a fost primirea, am avut o comisie specială. Copiii au îndeplinit toate regulile care se cer, adică controlul medical, au achitat bonul la contabilitate și o-am trimis în căsuțe la educatori, unde le-au fost explicate tehnica securității, regimul zilei și regulamentul taberei.”

LIUBA RABEI, directoarea taberei: „Ne-am preconizat diferite activități, atât sportiv cât și cultural-educative și împreună cu doamna metodistă am făcut un plan al activităților per tur. De exemplu, pentru acest tur avem zilnic câte o activitate cultural educativă și una sportivă. Clar lucru că la începutul deschiderii turului, toți educatorii au fost instruiți despre respectarea regulilor de securitate și ne-am asumat responsabilitatea pentru viața și sănătatea copiilor.”

VASILE GOLUB, primar c. Cuhureștii de Sus: „Anul acesta avem, din totalitatea de 27 de căsuțe, sunt deschise 15 căsuțe pentru copii și deja câteva pentru personalul, medici. Avem trei ture, pentru fiecare tur sunt preconizate câte 250 de foi, adică câte 250 de copii. Prima tură deja și-a început activitatea pe data de 16 iunie curent. Anul acesta au fost repartizate 75 de foi gratis, câte 25 per tur.”

O tură la tabără durează 10 zile, timp în care copii sunt asigurați cu 3 mese pe zi plus o gustare.

Tags: Cuhureștii de Sus
Social