X

Tahiti nu a doborât recordul mondial al celui mai mare număr de instrumentişti cântând împreună la ukulele

Tahiti nu a putut doborî recordul mondial al celui mai mare număr de instrumentişti cântând împreună la ukulele, deţinut de Kong Kong, chiar dacă 6.302 de polinezieni s-au reunit pe un stadion sâmbătă pentru a cânta simultan, a anunţat preşedintele Polineziei Franceze, Edouard Fritch, după efectuarea numărătorii, relatează AFP.

Instrumentiştii de ukelele au încercat să doboare recordul stabilit anul trecut de Hong Kong, când s-au strâns 8.065 de muzicieni care au cântat la acest instrument, similar unei mici chitare şi originară din Portugalia, dar adoptată de polinezienii din Hawaii sau Tahiti şi care a devenit un simbol al identităţii lor, conform agerpres.

Sâmbătă mai mulţi polinezieni au venit pe marele stadion din Tahiti îmbrăcaţi în tradiţionalele cămăşi înflorate, unii din insulele învecinate precum Moorea, Raiatea sau Bora Bora, şi au cântat împreună timp de patru ore sub un soare arzător.

Citește și : Grupările rebele care controlează Ghouta Orientală s-au angajat să respecte armistiţiul umanitar cerut de ONU

La prânz, aproximativ 6.302 de instrumentişti de ukelele au interpretat împreună cântecul Tuihei, ales pentru această ocazie şi difuzat timp de o lună de organizatorul evenimentului, postul de televiziune TNTV. Numărul lor nu a fost însă suficient pentru a doborî recordul stabilit de Hong Kong la 1 ianuarie 2017 şi consemnat de Guinness Book.

Edouard Fritch a încercat să minimalizeze eşecul: “La Hong Kong au fost 8.065, dar ei numără peste 6 milioane de locuitori, în timp ce noi suntem 275.000 şi am reuşit să strângem 6.302 de instrumentişti de ukelele”, a subliniat el.

Tags: hawaiiKong KongportugaliaTahitiukulele
Categorii: Știrile zilei