Tăierea alocațiilor familiale pentru străini ar putea lăsa Austria fără o bună parte din lucrătorii care au grijă de vârsnici (premierul slovac)

Publicat:

Planul Austriei de a tăia alocaţiile familiale pentru străini ar putea lăsa această ţară fără o bună parte din lucrătorii în sfera sănătăţii care au grijă de persoane în vârstă, a avertizat luni premierul slovac Peter Pellegrini, după o întâlnire la Viena cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, transmite dpa, potrivit agerpres.

Din cele 61.600 persoane care lucrau anul trecut în Austria ca îngrijitori la domiciliu, aproape 42% erau cetăţeni slovaci, iar 41% cetăţeni români, arată statisticile guvernamentale citate de dpa.


Citește și : Liban : Premierul Saad Hariri anunță că mişcarea sa a pierdut o treime din mandate în parlament

Problema reducerii alocaţiilor pentru copiii străinilor care lucrează în Austria a fost una din principalele teme de discuţie la întrevederile noului premier slovac cu şeful executivului austriac şi cu preşedintele austriac Alexander Van der Bellen. Guvernul de dreapta de la Viena a elaborat un proiect de lege care ar scădea indemnizaţiile familiale pe care le primesc lucrătorii străini ai căror copii trăiesc în ţările lor, în cazul în care costul vieţii în respectivele ţări este mai mic decât în Austria. Măsura ar afecta numeroşi expaţi din Europa centrală şi de est.

Peter Pellegrini a subliniat după discuţiile cu Sebastian Kurz că Bratislava nu este de acord cu reducerea alocaţiilor, cerând plăţi egale pentru slovaci şi pentru austrieci.

În cursul întâlnirii sale cu preşedintele Austriei, premierul Slovaciei a menţionat că, dacă guvernul austriac îşi pune în aplicare acest plan, cetăţenii slovaci care care lucrează în domeniul asistenţei la domiciliu s-ar putea întoarce în ţara lor, conform biroului prezidenţial de la Viena.

Citește și : Yemen : Avioanele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat palatul prezidenţial din Sanaa

În Austria, slovacii joacă un rol cheie în asistenţa acordată la domiciliu persoanelor în vârstă şi bolnave, în condiţiile în care majoritatea familiilor austriece nu-şi permit să angajeze pe cineva pentru îngrijire 24 de ore din 24, dacă ar trebui să plătească salarii la nivelul celor ale austriecilor.

Cancelarul Sebastian Kurz a precizat că noua măsură este menită să-i ţină la distanţă pe străini. “În condiţiile actuale, pentru cei din ţările noastre vecine de la est este atrăgător să vină să lucreze în Austria”, a declarat el presei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.