Taifunul Haishen face prăpăd în Japonia! Patru oameni sunt dați dispăruți!

Publicat:

Patru persoane au fost date dispărute luni în sudul Japoniei după ce taifunul Haishen a provocat ploi torenţiale şi vânturi puternice în regiune, informează DPA, potrivit agerpres.

O locuinţă din satul Shiiba, de pe insula Kyushu, a fost surprinsă de o alunecare de teren, patru persoane rămânând prinse sub dărâmături, iar o alta fiind rănită, a relatat presa locală.


Citește și: Mii de maghiari au ieșit în stradă pentru păstrarea independenţei Universităţii de Teatru şi Film

Peste 50 de persoane au fost rănite şi circa 1,8 milioane de rezidenţi de pe insula Kyushu au primit ordin de evacuare din locuinţe în timp ce taifunul trecea prin dreptul insulei japoneze.

Taifunul a slăbit în intensitate şi se îndreaptă spre Coreea de Nord.

Cu toate acestea, Agenţia Meteorologică din Japonia a emis în continuare avertizări referitoare la inundaţii, alunecări de teren, valuri înalte şi inundaţii de coastă.

Haishen, al doilea taifun care loveşte sudul Japoniei într-un interval de o săptămână, a fost însoţit de precipitaţii abundente – 88 de litri pe metru pătrat a fost cantitatea înregistrată într-o oră în Goto Islands din prefectura Nagasaki.

Circa 253.500 de locuinţe de pe insula Kyushu au fost afectate de pene de curent, potrivit companiei de electricitate din insula japoneză.

Din cauza furtunii, companiile aeriene au anulat luni 579 de zboruri, după cele 557 anulate duminică, potrivit postului de televiziune NHK.

Operatorii din domeniul transporturilor au decis să sisteze luni serviciile a sute de trenuri de mare viteză Shinkansen.

Ochiul furtunii era situat în largul coastelor estice ale Coreei de Sud la ora 05:00 GMT şi se deplasa cu circa 50 de kilometri pe oră către nord, însoţit de vânt susţinut, cu viteze de până la 126 de kilometri pe oră şi rafale de 180 de kilometri pe oră, potrivit agenţiei.

Citește și: RĂZBOIUL declarațiilor între Germania și Rusia continuă

Taifunul Haishen vine la doar la câteva zile după ce taifunul Maysak a trecut prin apropierea insulelor Kyushu şi Okinawa, provocând rănirea a zeci de persoane înainte ca joi să slăbească din intensitate.

În luna iulie, cantităţile record de precipitaţii au provocat alunecări de teren şi inundaţii pe insula Kyushu şi au dus la moartea a zeci de rezidenţi, printre care şi 65 în prefectura Kumamoto.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

JO Paris 2024 – Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere

JO Paris 2024 - Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere După ceremonia de deschidere din 26 iulie, care...

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme Cineastul David Lynch a declarat că acum este prea bolnav pentru...

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând Un acord între Israel şi Hamas de încetare a...

OMS va trimite peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielitice în Gaza

OMS va trimite peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielitice în Gaza Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va trimite peste 1 milion...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.