Taifunul Mangkhut se îndreaptă distrugător spre Filipine. Autoritățile se pregătesc de tot ce-i mai rău

Publicat:

Echipele de intervenţie din Filipine sunt în stare de alertă miercuri înaintea unui puternic taifun care se îndreaptă spre coasta de nord-est a ţării şi care ar putea provoca inundaţii şi valuri înalte, potrivit dpa, conform agerpres.

Taifunul Mangkhut este însoţit de viteze ale vântului de 205 kilometri pe oră – 255 km/h la rafală – şi se îndreaptă spre Filipine cu 20 kilometri pe oră, potrivit administraţiei meteorologice.


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

Conform prognozei, ciclonul va aduce ploi moderate până la abundente şi valuri de până la 6 metri înălţime în zonele de coastă din nordul Filipinelor.

Poliţia, armata şi autorităţile locale au adus în zonă echipe de intervenţie pentru a coordona operaţiunile de pregătire a comunităţilor ameninţate de taifun din nordul Filipinelor.

Liderul poliţiei naţionale, Oscar Albayalde, a spus că toate unităţile din nordul Filipinelor sunt în stare de alertă “pentru a asigura disponibilitatea de resurse şi personal în eventualitatea unor operaţiuni de răspuns în caz de dezastru”.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

“Facem apel la locuitorii din zonele afectate să rămână în siguranţă, pregătiţi şi informaţi şi să urmeze ordinele autorităţilor în special în cazul unor eventuale evacuări”, a adăugat oficialul.

Filipine se confruntă în medie în fiecare an cu 20 de cicloane, care produc inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Haiyan, cel mai puternic taifun care a lovit ţara, în noiembrie 2013, a ucis peste 6.300 de persoane, iar peste 4 milioane de oameni au rămas fără locuinţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.