X

Taifunul Maysak a făcut PRĂPĂD în Coreea de Nord (VIDEO)! Infrastructura a fost pusă la pământ

Taifunul Maysak, care a măturat Coreea de Nord săptămâna trecută, a distrus aproape 60 de poduri şi a avariat sau inundat peste 2.000 de locuinţe, a informat miercuri presa oficială nord-coreeană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ploile torenţiale care au însoţit trecerea Maysak săptămâna trecută au provocat inundaţii şi pagube importante în zona de coastă estică. El a fost urmat la începutul săptămânii de taifunul Haishen.

Citește și: G7 cere Rusie ‘să-i scoată în față’ pe cei vinovați de otrăvirea lui Navalnîi

Maysak “a distrus sau inundat” peste 2.000 de case şi zeci de clădiri publice în zonele afectate, a spus KCNA.

Circa 60 de kilometri de drumuri şi 59 de poduri s-au prăbuşit, în timp ce peste 3.500 de metri de cale ferată au fost “măturaţi” de ape, a precizat aceeaşi sursă.

Citește și: Trump va anunța zilele următoare RETRAGEREA mai multor trupe din Irak şi Afganistan

Dezastrele naturale provoacă în general mai multe daune în Coreea de Nord decât în Coreea de Sud, îndeosebi din cauza fragilităţii infrastructurii nord-coreene. Ţara este, de asemenea, foarte vulnerabilă la riscul de inundaţii din cauza defrişărilor.

Liderul Kim Jong Un a ordonat ca 12.000 de membri ai partidului din care face parte să vină în ajutorul a două provincii rurale devastate, a relatat duminică agenţia oficială KNCA, precizând că 300.000 de persoane au răspuns apelului.

Tags: Coreea de NordHaishenKim Jong UnMaysaktaifun
Categorii: Știrile zilei