X

Taifunul Mitag face victime în Taiwan. Un pod s-a prăbuşit!

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce taifunul Mitag a lovit Taiwanul luni seară şi marţi dimineaţă înainte de a se deplasa spre nord către Coreea de Sud, au informat oficiali locali, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Potrivit Centrului pentru Operaţiuni de Urgenţă (CEOC), cei mai mulţi dintre aceştia au fost răniţi de obiectele căzute sau după ce au căzut de pe scutere.

Citeşte şi: O jurnalista din Maroc face închisoare pentru ‘avort ilegal’

Vânturile puternice şi ploile abundente au deteriorat o parte a reţelei electrice şi au lăsat 66.773 de gospodării fără electricitate, a completat CEOC.

De asemenea, 4.976 de locuitori din zonele de munte sau predispuse la inundaţii au fost evacuaţi.

Echipajele de intervenţie încercau marţi să salveze şase oameni prinşi sub dărâmăturile unui pod, în nord-eestul Taiwanului, relatează AFP.

Camerele video de supraveghere au surprins prăbuşirea podului lung de 140 de metri, la Nanfangao, pe coasta de est a insulei. Au fost prinse dedesubt mai multe vase de pescuit, în timp ce o autocisternă se prăbuşea de pe pod.

Agenţia naţională de intervenţie la incendii apreciază că este posibil să existe şase persoane dispărute, blocate probabil în ambarcaţiunile strivite parţial de structura podului. Sunt cel puţin 12 răniţi, printre care şase filipinezi şi trei indonezieni, precum şi şoferul taiwanez al autocisternei.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi-a exprimat speranţa că victimele vor fi salvate rapid.

Nu se cunosc deocamdată cauzele prăbuşirii podului – o construcţie din 1998, pe deasupra unui port de pescuit. Luni seara, Taiwanul a fost lovit de un taifun.

În sectorul piscicol taiwanez lucrează numeroşi migranţi din Filipine, Vietnam şi Indonezia.

Citeşte şi: China sărbătoreşte cu mare fast 70 de ani de comunism

Până în prezent circa 10 persoane au fost salvate din apă şi tratate la spital, a declarat agenţia. Nu au fost raportate decese.

Biroul Central de Meteorologie din Taiwan a ridicat marţi avertismentele de taifun şi de ploi abundente, pe măsură ce intensitatea furtunii s-a diminuat.

Taifunul este aşteptat să ajungă în Coreea de Sud miercuri seară.

Tags: MitagtaifuntaiwanYilan
Categorii: Știrile zilei