Taifunul Muifa se apropie de mai multe insule din sudul Japoniei

Publicat:

Taifunul ”foarte puternic” Muifa se apropia duminică de mai multe insule din sudul Japoniei determinând autorităţile locale să îndemne rezidenţii să se pună la adăpost de ”valurile şi vânturile violente” înainte ca furtuna să atingă uscatul, informează AFP, potrivit agerpres.

Duminică după-amiază, taifunul se afla la 180 de kilometri sud de Ishigaki (o insulă din extremitatea sudică a arhipelagului, nu departe de Taiwan), provocând rafale de până la 216 kilometri pe oră şi deplasându-se în direcţia nord-vest, a indicat Agenţia meteorologică japoneză.


Citește și :  Cortegiul funerar al suveranei britanice a început călătoria lentă spre Edinburgh

Potrivit agenţiei, ”puternicul taifun Muifa urmează să se apropie luni la distanţă foarte mică (de regiunea Ishigaki). Valuri şi vânturi violente sunt aşteptate în regiune pe tot parcursul zilei de marţi”.

Întrucât viteza de deplasare a taifunului s-ar putea micşora, dar nu şi intensitatea sa, ”regiunea ar putea suferi efectele pe o perioadă lungă”, a precizat agenţia.

Autorităţile din Okinawa – o prefectură alcătuită din peste 150 de insule din sudul Japoniei – a solicitat persoanelor vârstnice care locuiesc la Ishigaki şi pe alte insule din regiune să se pună la adăpost înainte de sosirea taifunului.

”Aş vrea să cer tuturor să fie vigilenţi în faţa vânturilor violente şi a precipitaţiilor puternice… şi să ia măsuri pentru a-şi proteja în primul rând viaţa”, a declarat duminică guvernatorul Okinawa, Denny Tamaki.

Citește și : Salve de tun trase în toată Marea Britanie în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a

După ce a ajuns în Ishigaki, Muifa urmează să se deplaseze către nord şi către Shanghai, în China, potrivit prognozelor Agenţiei japoneze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.