Taifunul Rumbia face prăpăd în China. Cel puţin nouă oameni au murit

Publicat:

Cel puţin nouă persoane au murit după ce Rumbia, cel de-al 18-lea taifun din acest an, a făcut ravagii în estul şi centrul Chinei, unde au fost afectaţi aproape 4 milioane de oameni, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Şapte dintre victime au murit în oraşul de est Xuzhou, alte 18 fiind rănite.


Citeşte şi: Atac terorist într-o secţie de poliţie din Spania – VIDEO

În această zonă, aproximativ 924.000 de persoane au fost afectate; 1.800 de case au fost avariate şi 68.000 de hectare cultivate au suferit pagube de gravitate diferită.

În provincia Anhui (estul ţării), nouă oraşe şi 33 de comitate au fost afectate de ploi torenţiale.

Potrivit centrului departamental de gestionare a dezastrelor, în această provincie a murit cel puţin o persoană şi alte 13 au fost rănite. Peste 1,7 milioane de persoane şi circa 243.000 hectare de culturi au fost afectate la Ahgui, raportează autorităţile locale.

Citeşte şi: Ambasada SUA din Turcia a fost atacată cu focuri de armă

Taifunul Rumbia a provocat pierderi economice de peste 1,1 miliarde de yuani (160 milioane de dolari) în această provincie unde peste 4.000 de case au fost avariate.

Duminică după-amiază au fost activate măsurile de urgenţă la Anhui şi au fost trimise echipe de salvare în zonele afectate pentru a evalua condiţiile şi a furniza asistenţă persoanelor care au suferit pierderi..

În provincia învecinată Henan, de vineri dimineaţa şi până duminică, intemperiile au făcut ravagii provocând pierderi directe de 198 milioane de yuani (28,8 milioane de dolari).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.