Taifunul Wipha face prăpăd în Vietnam: 10 omeni au murit!

Publicat:

Cadavrele a cinci persoane dispărute au fost recuperate în Vietnam, aducând numărul deceselor provocate de taifunul Wipha la 10, în timp ce alte 11 persoane sunt în continuare date dispărute, au informat marţi autorităţile, citate de DPA, potrivit agerpres.

Provincia cea mai afectată este Thanh Hoa, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost date dispărute, potrivit unei declaraţii a Comisiei pentru prevenirea dezastrelor naturale.


Citeşte şi: Coreea de Nord a tras alte rachete neidentificate

Majoritatea celor dispăruţi provin din districtul Quan Son, unde un întreg sat a fost distrus de viituri, apele măturând sâmbătă dimineaţa 20 de case, în timp ce 15 persoane dormeau.

Typhoon Wipha a atins joi zona de uscat în jurul orei locale 22:00 (1500 GMT) în provincia Quang Ninh, unde se află Golful Ha Long, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citeşte şi: Washingtonul acuză oficial China de manipularea yuanul-ului

Taifunul s-a transformat în depresiune tropicală sâmbătă, însă ploile au continuat să cadă asupra capitalei Hanoi duminică.

Circa 800 de militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor umanitare în provinciile nord-estice, pentru care prognozele indică viituri şi alunecări de teren zilele următoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.