X

Taipeiul a doborât o ‘dronă civilă neidentificată’ deasupra unei insule taiwaneze

Soldaţi taiwanezi staţionaţi pe o mică insulă în largul Chinei continentale au doborât joi o “dronă civilă neidentificată”, după ce aceasta a pătruns într-o zonă restricţionată, a anunţat Ministerul Apărării al Taiwanului, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Trupele staţionate au urmat procedurile pentru a avertiza drona, însă fără succes. Drona a fost doborâtă într-un tir defensiv”, a precizat ministerul într-un scurt comunicat.

Citeşte şi: Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei – Black News

Aparatul a intrat într-o “zonă de acces restrâns” deasupra insuliţei Lion, teritoriu minuscul situat între China continentală şi insulele taiwaneze Kinmen.

Este pentru prima dată când forţele taiwaneze au doborât o dronă, într-un moment în care tensiunile dintre Beijing şi Taipei se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii.

Înainte de aceasta, drone chineze au fost reperate deasupra insulelor Kinmen. O înregistrare video din China în care se poate vedea cum doi soldaţi taiwanezi se uită în sus la dronă a devenit virală. Comandamentul taiwanez din Kinmen a relatat marţi seara că a tras focuri de avertisment spre drona militară chineză.

Vezi şi: Zelenski, invitat surpriză în deschiderea festivalului de film de la Veneţia – VIDEO – Black News

Marţi, preşedintele Tsai Ing-wen a spus la o bază aeriană din insulele Penghu aflate în strâmtoarea Taiwan că a ordonat armatei taiwaneze să ia măsuri necesare şi ferme împotriva provocărilor Chinei.

Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula parte a teritoriului său de recucerit într-o zi, eventual cu forţa, dacă va fi necesar.

Tags: BeijingChinadronainsulele PenghuKinmenLionTaipeitaiwanTsai Ing-wen
Categorii: Știrile zilei