Taiwan : Bilanţul cutremurului de marţi a ajuns la zece morţi, 272 de răniţi şi şapte dispăruţi

Publicat:

Potrivit ultimelor date, bilanţul cutremurului de marţi din Taiwan a crescut la zece morţi, 272 de răniţi şi şapte dispăruţi, după ce a fost descoperit trupul neînsufleţit al unei menajere filipineze, Melody Albano, în vârstă de 28 de ani, relatează joi EFE.

Continuă şi operaţiunile de salvare a celor blocaţi în clădirile avariate de cutremurul de 6,4 grade care a zguduit oraşul-port Hualien şi care se axează pe găsirea unei familii chineze de cinci membri, din care face parte şi un băiat de 12 ani, şi a unui cuplu de canadieni, cele şapte persoane date dispărute, potrivit agerpres.


Echipele de salvare caută printre dărâmăturile Hotelului Meilun, care ocupa cele două etaje ale complexului Yun Men Tsui Ti şi care s-a prăbuşit. Copiii cuplului canadian, Peter şi Freda So, au fost cei care au alertat autorităţile privind dispariţia părinţilor lor care ocupau camera 208 a Hotelului Meilun.

Citește și : UE vrea sancţiuni extinse către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro

Sunt de asemenea daţi dispăruţi cei cinci membri ai unei familii de turişti chinezi: bunicii Ding Wenchang şi He Fenghua, de 76 şi 75 de ani, părinţii Yang Jie şi Ding Shouhui, de 39 şi 40 de ani, şi fiul lor, Yang Haoran, de 12 ani.

Turiştii chinezi au fost cei mai afectaţi de seismul de marţi, cu patru morţi dintre cei zece în total.

Printre persoanele salvate joi se află un cuplu de turişti germani, cazaţi în camera 217 a Hotelului Meilun.

O turistă chineză, spitalizată în stare gravă, Yu Fei, care a venit în insulă cu fiul ei, a rezistat până la venirea soţului ei, după care a murit, în timp ce fiul ei are răni uşoare.

Cei afectaţi de cutremur se confruntă acum cu pierderea locuinţei şi cu frigul, în ajunul Anului Nou Chinezesc.

Deocamdată au fost transferate 736 de persoane în adăposturi temporare la Palatul Sporturilor din Hualien şi la Şcoala Zhonghua, iar restul s-au mutat la rude sau la prieteni. Cea mai mare temere este legată acum de posibilitatea producerii unui cutremur de mai mare intensitate.

De marţi, de la ora locală 23:50, la care s-a produs cutremurul cu magnitudinea 6,4, şi până joi dimineaţă s-au înregistrat numeroase replici cu o magnitudine între 4,5 şi 5,1, care au îngreunat operaţiunile de salvare a supravieţuitorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.