X

Taiwanul a înregistrat peste 440 de incursiuni militare aeriene chineze numai în luna august

Un număr record de incursiuni aeriene chineze au fost observate în Taiwan în luna august, cu peste 440 de avioane militare pătrunzând în zona sa de apărare aeriană, în momentul în care Beijingul a criticat vizitele congresmenilor americani în Taiwan, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unei baze de date compilate de AFP din cifrele oferite de Ministerul taiwanez al Apărării, 446 de avioane chineze, majoritatea avioane de luptă, au pătruns în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) a Taiwanului în august, cu mult faţă de cele 380 de incursiuni militare aeriene chineze înregistrate pentru întreg anul 2020.

Citeşte şi: Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei – Black News

În primele opt luni ale anului 2022, Beijingul a efectuat 1.068 de incursiuni aeriene în ADIZ a Taiwanului, depăşind totalul din 2021 (969).

Cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului trăiesc sub ameninţarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula ca fiind parte a teritoriului său ce ar putea fi recucerită la un moment dat, chiar şi prin utilizarea forţei, notează AFP.

Vezi şi: Zelenski, invitat surpriză în deschiderea festivalului de film de la Veneţia – VIDEO – Black News

În august, s-a înregistrat o creştere semnificativă a incursiunilor în ADIZ, atunci când Beijingul a organizat manevre militare fără precedent pentru a protesta împotriva vizitei la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, şi a altor lideri politici.

Partidul Comunist chinez se opune oricărei acţiuni diplomatice care ar putea conferi legitimitate Taiwanului şi răspunde cu o agresivitate crescândă la vizitele oficialilor şi politicienilor occidentali.

Tags: BeijingChinaNancy PelosiSUAtaiwanzona de identificare a apărării aeriene (ADIZ)
Categorii: Știrile zilei