Taiwanul donează alte șase milioane de măști celor mai afectate țări

Publicat:

După o donaţie de 10 milioane de măşti chirurgicale către ţările cel mai puternic afectate de noua pandemie de coronavirus, Taiwanul a anunţat joi că va dona alte şase milioane de măşti unor ţări din Europa şi America Latină, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ţările care vor beneficia de cea de-a doua donaţie taiwaneză de măşti sunt din Europa de Nord, Europa Centrală şi de Est şi America Latină, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe taiwanez, Joanne Ou.


Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Măştile vor fi de asemenea donate unor ţări acoperite de aşa-numita “politică spre sud”, ce vizează 16 state din sudul şi sud-estul Asiei, precum şi Australia şi Noua Zeelandă, a precizat ea.

“O donaţie specială de măşti chirurgicale în Japonia este încă în discuţie”, a declarat Ou într-o conferinţă de presă.

Taiwanul este al doilea cel mai mare producător de măşti din lume, cu o capacitate zilnică de producţie de 15 milioane de măşti chirurgicale.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați

Săptămâna trecută, Taiwanul a anunţat că va dona 10 milioane de măşti unui număr de 11 ţări europene, Statelor Unite şi celor 15 aliaţi diplomatici ai săi.

Taiwanul, o democraţie autoguvernată de 23,8 milioane de locuitori, a primit interdicţie de a se alătura majorităţii organizaţiilor internaţionale, inclusiv OMS, din cauza obiecţiilor Chinei. Beijingul consideră democraţia autoguvernată parte a teritoriului său, aminteşte dpa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta Fostul Prim-ministru, Ion Chicu, întreabă dacă rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără...

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat...

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian...

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual Aleșii poporului au ratificat astăzi Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual, comunică MOLDPRES. Convenția subliniază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.