X

Taiwanul donează alte șase milioane de măști celor mai afectate țări

După o donaţie de 10 milioane de măşti chirurgicale către ţările cel mai puternic afectate de noua pandemie de coronavirus, Taiwanul a anunţat joi că va dona alte şase milioane de măşti unor ţări din Europa şi America Latină, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ţările care vor beneficia de cea de-a doua donaţie taiwaneză de măşti sunt din Europa de Nord, Europa Centrală şi de Est şi America Latină, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe taiwanez, Joanne Ou.

Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Măştile vor fi de asemenea donate unor ţări acoperite de aşa-numita “politică spre sud”, ce vizează 16 state din sudul şi sud-estul Asiei, precum şi Australia şi Noua Zeelandă, a precizat ea.

“O donaţie specială de măşti chirurgicale în Japonia este încă în discuţie”, a declarat Ou într-o conferinţă de presă.

Taiwanul este al doilea cel mai mare producător de măşti din lume, cu o capacitate zilnică de producţie de 15 milioane de măşti chirurgicale.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați

Săptămâna trecută, Taiwanul a anunţat că va dona 10 milioane de măşti unui număr de 11 ţări europene, Statelor Unite şi celor 15 aliaţi diplomatici ai săi.

Taiwanul, o democraţie autoguvernată de 23,8 milioane de locuitori, a primit interdicţie de a se alătura majorităţii organizaţiilor internaţionale, inclusiv OMS, din cauza obiecţiilor Chinei. Beijingul consideră democraţia autoguvernată parte a teritoriului său, aminteşte dpa. 

Tags: coronavirusJoanne Oumăști chirurgicalepandemieTaipeitaiwan
Categorii: Știrile zilei