Taiwanul exclude orice acord de pace cu China, care-i va submina suveranitatea

Publicat:

Taiwanul nu va accepta niciun acord de pace cu China care să-i submineze suveranitatea şi democraţia, a declarat miercuri preşedintele Tsai Ing-wen, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie de europarlamentari, informează dpa, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Tsai a informat despre conţinutul discuţiilor cu delegaţia condusă de preşedintele Grupului de Prietenie cu Taiwanul, Werner Langen, în care le-a comunicat faptul că este puţin probabil să aibă loc negocieri cu Beijingul pe baza recentei propuneri venite din partea opoziţiei.


Citește și: Mii de francezi au manifestat împotriva antisemitismului

China trebuie să renunţe la ostilitatea militară faţă de Taiwan, precum şi la ideea de a impune cadrul social “o singură ţară, două sisteme”, a declarat preşedintele taiwanez, citată de mass-media de stat.

Taiwanul nu va accepta niciodată un acord politic care să îi elimine sau să îi submineze suveranitatea sau democraţia, a adăgat Tsai, care a anunţat marţi că va candida pentru un nou mandat de preşedinte în 2020.

Wu Den-yih, preşedintele Partidului Naţionalist Chinez (Kuomintang), principala forţă de opoziţie, a declarat săptămâna trecută că formaţiunea sa ar putea semna un tratat de pace cu Beijingul dacă va câştiga preşedinţia în 2020.

Relaţiile dintre Taipei şi Beijing s-au deteriorat semnificativ după venirea la putere a lui Tsai Ing-wen în 2016, parţial din cauza faptului că aceasta nu recunoaşte un acord din 1992, care caracterizează Taiwanul drept parte a Chinei, notează dpa.

Citește și: Havana dezminte că ar avea o ‘armată’ în Venezuela

Partidul Progresist Democrat al lui Tsai a declarat luni că va acorda prioritate unui proiect de lege care va supune orice acord de pace cu China unui referendum naţional.

Delegaţia Parlamentului European i-a înmânat înaltului oficial taiwanez o scrisoare semnată de 155 de parlamentari, în care aceştia îşi exprimă sprijinul pentru democraţia din Taiwan şi pentru contribuţiile insulei la stabilitatea regională. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.