Taiwanul face exerciţii militare pe fondul tensiunilor cu China

Publicat:

Taiwanul a lansat luni o serie de exerciţii militare de o săptămână, între care trageri reale, în cadrul unor aplicaţii în care va fi simulată o ripostă împotriva unui inamic imaginar care ar încerca să invadeze insula, potrivit dpa, transmite şi agerpres.

Aceste exerciţii au loc pe fondul tensiunilor în urma recentelor acţiuni ale Chinei, inclusiv impunerea legii asupra securităţii naţionale în Hong Kong şi o serie de incursiuni ale unor avioane militare chineze în spaţiul aerian al Taiwanului.


Citeşte şi: Andrzej Duda câştigă ‘la mustaţă’ alegerile prezidenţiale din Polonia

Centrul de comandă al operaţiunilor interarme din cadrul Ministerului Apărării taiwanez a dispus să înceapă exerciţiile luni dimineaţă devreme, a relatat agenţia de presă oficială din insulă (Central News Agency, CNA).

Evenimentul principal va avea loc joi, constând într-un exerciţiu de apărare combinat între forţele terestre, aeriene şi maritime pentru a simula o ripostă împotriva unei tentative de aterizare a unui inamic imaginar pe coasta districtului Jiannan în zona oraşului Taichung.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, va superviza personal exerciţiul, care îşi propune să scoată în evidenţă operaţiunile unor batalioane combinate recent formate în Taiwan.

Forţele taiwaneze vor efectua cu această ocazie primul test cu torpilă din 2007. Unul din cele mai vechi submarine ale marinei, de fabricaţie olandeză, va efectua o tragere cu o torpilă grea de fabricaţie germană asupra unei fregate care a fost demobilizată.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

Citând surse militare, CNA relatează că pentru miercuri este programat un exerciţiu comun al poliţiei militare, forţelor de ordine civile şi detaşamentelor Gărzii de coastă cu scopul de a riposta împotriva unui atac care viza leadership-ul.

Avioane de vânătoare cu reacţie F-16 Falcon taiwaneze au interceptat sâmbătă bombardiere chineze H-6 în largul coastei estice a insulei.

Taiwanul are propriul guvern ales independent şi democratic, dar Beijingul îşi revendică suveranitatea asupra insulei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mike Pompeo a căzut în capcana ruşilor Vovan şi Lexus, ‘regii păcălelilor’ telefonice

Mike Pompeo a căzut în capcana ruşilor Vovan şi Lexus, 'regii păcălelilor' telefonice Mike Pompeo, fost director al CIA şi fost secretar de stat în...

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru reconstrucţie în urma uraganului Helene Cunoscuta cântăreaţă Dolly Parton a anunţat că va face o donaţie personală...

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.