Taiwanul îi bagă în carantină pe cei veniți din străinătate în hoteluri speciale

Publicat:

Taiwanul le-a cerut marţi celor care sosesc din alte ţări să stea în hoteluri speciale pentru carantină dacă acasă la ei sunt oameni care fac parte din categoriile considerate vulnerabile în faţa pandemiei sau dacă au doar o cameră cu o singură baie, informează dpa, potrivit agerpres.

Începând de sâmbătă, cei care sosesc din străinătate trebuie să ofere informaţii cu privire la locul în care vor sta în carantină.


Citește și: Preşedintele Israelului le dă 48 de ore lui Netanyahu și Gantz pentru formarea unui guvern

Dacă la domiciliul lor sunt oameni cu vârste peste 65 de ani, copii sub 6 ani sau persoane cu diabet, boli cardiovasculare sau pulmonare, atunci ei trebuie să stea în hoteluri special amenajate pentru carantină, potrivit Centrului Central de Comandă Epidemic (CECC).

Ministrul taiwanez al sănătăţii Chen Shih-chung a declarat că noile măsuri sunt menite să prevină răspândirea virusului în familii. Unele cazuri locale de transmitere a COVID-19 s-au înregistrat în familii după ce taiwanezi s-au întors din străinătate, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Cei care vor sosi din străinătate şi vor oferi informaţii false despre locul de carantină vor plăti o amendă de până la 150.000 de dolari taiwanezi (5.000 de dolari americani).

De asemenea, persoanele care vor sta în locuri nepotrivite pentru carantină vor plăti o amendă de până la 1 milion de dolari taiwanezi.

Taiwanul a interzis intrarea pe teritoriul insulei pentru majoritatea celor care vin din afară, inclusiv din China continentală, Hong Kong şi Macao.

Citește și: Tornadele DEVASTEAZĂ sudul Statelor Unite (VIDEO)! Cel puțin 32 de americani au murit!

Cei care sosesc din alte teritorii, inclusiv taiwanezi, erau plasaţi până acum în carantină obligatorie la domiciliu pentru 14 zile.

Taiwanul nu a mai raportat marţi niciun caz de contagiere cu COVID-19, pentru prima dată după 9 martie.

Până acum, insula cu 23,8 milioane de locuitori a înregistrat 393 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 338 de cazuri importate. Între timp, 6 persoane au murit şi 124 de pacienţi s-au vindecat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.