Taiwanul începe două zile de exerciţii militare cu tiruri de rachete reale

Publicat:

Taiwanul începe luni două zile de exerciţii militare cu tiruri de rachete reale, în cadrul celor mai importante manevre militare ale sale, în faţa ameninţărilor în creştere din partea Chinei la adresa autonomiei sale, informează AFP, potrivit agerpres.  

Aceste exerciţii, ce se vor derula luni şi marţi, survin ca răspuns la prezenţa militară tot mai mare a Chinei în Strâmtoarea Taiwan, Ministerul Apărării al insulei autonome raportând aproape zilnic treceri de nave de război sau aeronave chineze.


Citește și : Nu va exista o nouă mobilizare în Rusia pentru a înlocui membrii Wagner

La sfârşitul lunii iunie, opt avioane militare chineze s-au apropiat de apele aflate sub controlul Taiwanului, la 44 de kilometri de coastele sale.

Pe 21 iunie, portavionul Shandong, a cărui prezenţă este una neobişnuită, a traversat strâmtoarea, însoţit de alte nave.

În aprilie, Beijingul a întreprins timp de trei zile exerciţii de încercuire a insulei, pe care o consideră o provincie ce trebuie reunificată cu restul teritoriului său şi nu exclude folosirea forţei în acest scop.

Acele exerciţii erau represalii ale Beijingului după o întrevedere între preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi şeful Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Kevin McCarthy.

Citește și : Un birou internaţional de anchetă privind invazia rusă în Ucraina se deschide luni la Haga

China se opune oricărui contact oficial între Taipei şi alte state.

Exerciţiile taiwaneze cu tiruri reale vor avea loc în comitatul Pingtung, în sudul extrem al insulei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.