X

Taiwanul începe vaccinarea anti-COVID

Taiwanul a lansat luni campania sa de vaccinare împotriva COVID-19, prim-ministrul Su Tseng-chang şi ministrul Sănătăţii, Chen Shih-chung, fiind printre primele persoane vaccinate în această ţară, informează DPA, potrivit agerpres.

La Spitalul Universitar Naţional Taiwanez din Taipei, Su şi Chen au primit prima doză de vaccin AstraZeneca, o decizie menită să reducă temerile şi să încurajeze populaţia să se imunizeze împotriva COVID-19.

Citeşte şi: Iordania va permite tranzitul armatei americane după bunul plac

Su, în vârstă de 73 de ani, a declarat în faţa reporterilor că nu a simţit nicio durere după ce i-a fost administrată prima doză a acestui vaccin.

Chen, care conduce şi Centrul de comandament pentru epidemii (CECC) din Taiwan, a declarat reporterilor că decizia de a oferi primele doze de vaccin unor politicieni importanţi vine pe fondul preocupărilor înregistrate în alte ţări cu privire la posibila apariţie a unor cheaguri de sânge după imunizarea cu vaccinul AstraZeneca.

“Suntem bucuroşi să cooperăm pentru a-i linişti pe oameni”, a declarat Chen, în vârstă de 68 de ani.

Potrivit reprezentanţilor spitalului menţionat, cei doi politicieni vor primi dozele de rapel în luna mai.

Taiwanul a primit primul său lot de vaccinuri anti-COVID-19, furnizat de AstraZeneca, la începutul acestei luni.

Citeşte şi: Nikol Paşinian numeşte un nou şef de Stat Major în Armenia

Cele 117.000 de doze de vaccin au fost distribuite către 57 spitale la nivel naţional pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii care îngrijesc pacienţi cu COVID-19.

Taiwanul îşi propune să achiziţioneze 30 de milioane de doze de la diferiţi furnizori de vaccinuri.

Până duminică, Taiwanul, o insulă cu 23,6 milioane de locuitori, a înregistrat 1.006 cazuri de COVID-19 şi 10 decese provocate de această boală.

Tags: Centrul de comandament pentru epidemii (CECC)Chen Shih-chungcoronaviruscovid-19Spitalul Universitar Naţional TaiwanezSu şi ChenSu Tseng-changTaipeitaiwanvaccin
Categorii: Știrile zilei