X

Taiwanul şi Statele Unite vor crea un cadru de colaborare în domeniul tehnologiei

Taiwanul şi Statele Unite au convenit să creeze un nou cadru pentru colaborarea în domeniul tehnologiilor-cheie, inclusiv cea a semiconductorilor, a anunţat marţi Ministerul Economiei de la Taipei, conform agenţiei dpa, potrivit agerpres.

Ministrul taiwanez al economiei, Wang Mei-hua, a declarat presei că a ajuns la un acord cu omoloaga ei, secretarul american pentru comerţ Gina Raimondo, privind redactarea unui Cadru pentru Comerţ şi Investiţii în Tehnologie, document oficial.

Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

Wang a anunţat semnarea unui acord bilateral care permite ambelor părţi să aibă un “mecanism oficial” pentru promovarea cooperării şi investiţiilor reciproce în domenii cum ar fi semiconductorii, 5G şi vehiculele electrice. Ea a confirmat că exporturile de produse de înaltă tehnologie din Taiwan în SUA erau în creştere, în timp ce între Statele Unite şi China a început un conflict comercial.

“Lanţurile de aprovizionare se schimbă şi multe informaţii şi produse de telecomunicaţii sensibile produse în Taiwan sunt exportate în SUA, deci excedentul nostru comercial cu SUA va creşte, dar SUA vor beneficia de pe urma produselor informatice şi de telecomunicaţii mai sigure”, a adăugat oficiala taiwaneză.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Potrivit datelor Ministerului Economiei, SUA a fost în 2020 al doilea partener comercial al Taiwanului, iar insula a fost al nouălea partener comercial pentru americani. În ciuda efectelor pandemiei de coronavirus, comerţul bilateral a crescut anul trecut cu 2,4%, depăşind 83 de milioane de dolari, iar în primele zece luni din 2021 a ajuns la 85,6 miliarde de dolari, cu 26.2% mai mult decât în intervalul corespunzător de anul trecut.

Tags: Gina RaimondoSUATaipeitaiwanWang Mei-Hua
Categorii: Știrile zilei