Taiwanul a simulat răspunsul militar în cazul unei invazii chineze

Publicat:

Armata taiwaneză a participat marţi la exerciţii militare cu gloanţe reale, simulând un scenariu de invazie a insulei, într-un moment în care Beijingul sporeşte presiunea, comentează AFP, potrivit agerpres.

Avioane de recunoaştere au fost trimise pentru a observa nave “inamice” apropiindu-se de insulă, în timp ce blindatele trăgeau obuze asupra invadatorilor simulând o debarcare în portul Hualien (est).


Citeşte şi: CIA preconizează un amestec al Rusiei în alegerile americane din noiembrie

Elicoptere de luptă şi avioane de vânătoare F-16 au simulat lovituri aeriene în sprijinul trupelor de la sol care luptau împotriva “inamicilor” purtând căşti roşii pentru a fi recunoscuţi.

Ministerul Apărării taiwanez nu a declarat explicit că aceste manevre anuale au simulat o invazie chineză, dar a apreciat că ele “arată determinarea de a menţine pacea în Strâmtoarea Taiwan şi de a apăra securitatea naţională”.

De la venirea la putere în 2016 a preşedintei Tsai Ing-wen şi a Partidului Democrat Progresist (PDP) al acesteia, în mod tradiţional ostil Beijingului, relaţiile dintre Taiwan şi China s-au răcit considerabil.

Citeşte şi: Şicane periculoase deasupra Mării Negre. Ruşii au interceptat un avion-spion american

Insula se autoguvernează din 1949 când naţionaliştii Kuomintang (KMT) au fugit din China continentală după înfrângerea lor de către trupele comuniste ale lui Mao Zedong, însă Beijingul o consideră o parte integrantă a teritoriului său, ce poate fi preluată cu forţa dacă este necesar, comentează AFP.

Tsai a criticat luna trecută “expansiunea militară” a Chinei de la venirea ei la putere şi a denunţat intensificarea manevrelor aeriene şi navale chineze în jurul insulei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.