Talibanii acceptă reluarea campaniei de vaccinare împotriva poliomielitei

Publicat:

Conducerea talibanilor a fost de acord să permită reluarea campaniei de vaccinare din uşă în uşă împotriva poliomielitei în Afganistan, au anunţat OMS şi UNICEF luni într-un comunicat comun, citat de DPA, potrivit agerpres.

Campania de vaccinare, care va începe pe 8 noiembrie, va fi prima în peste trei ani vizând toţi copiii din Afganistan, inclusiv mai mult de 3,3 milioane în unele părţi ale ţării rămase anterior inaccesibile acestor campanii, potrivit comunicatului.


Citeşte şi: Milioane de vieți depind de modul în care se termină pandemia – Black News

În trecut, echipele de vaccinare în zonele controlate de talibani se loveau de greutăţi în mod repetat.

Anterior, talibanii îi acuzau pe membrii echipelor de vaccinare împotriva poliomielitei că adună informaţii împotriva militanţilor lor, dar acum ei sunt de facto guvernul Afganistanului după ce în august au răsturnat executivul de la Kabul care se bucura de sprijin internaţional.

Reprezentantul OMS în Afganistan, Dapeng Luo, a numit decizia talibanilor un “pas extrem de important în direcţia corectă”.

Comunicatul confirmă că decizia a fost luată de talibani ca urmare a dialogului în curs la nivel înalt între ONU şi conducerea talibanilor.

Liderii talibani s-au angajat să includă angajaţi femei şi să asigure securitatea şi siguranţa tuturor lucrătorilor din sănătate în toată ţara, se mai arată în comunicat.

Anterior, echipele de vaccinare împotriva poliomielitei au fost atacate în mod repetat în ţară.

Citeşte şi: Ruşii aveau o ‘CÂRTIŢĂ’ în cabinetul ministrului francez al apărării – Black News

În iunie, cel puţin cinci membri ai unei echipe de vaccinare împotriva poliomielitei au fost împuşcaţi în estul Afganistanului şi alţii au fost răniţi în atacuri care au condus la suspendarea campaniei în regiunea de est.

Pakistanul şi Afganistanul sunt printre cele câteva ţări din lume unde poliomielita este încă endemică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.