Talibanii afgani au răpit peste 100 de pasageri ai unor autobuze (UPDATE)

Publicat:

UPDATE: Insurgenţi talibani au răpit mai mult de 100 de pasageri din trei autobuze în nordul Afganistanului, au informat oficiali, deşi acordul de încetare a focului anunţat de guvern urmează să intre în vigoare, relatează dpa, potrivit agerpres.

Pasagerii călătoreau luni dimineaţa între Takhar şi capitala Kabul când au fost opriţi şi duşi într-un sat din apropiere, a spus Hayatullah Amiri, guvernatorul districtului Khan Abad, unde a avut loc incidentul.


Citeşte şi: Atac terorist într-o secţie de poliţie din Spania – VIDEO

Sayed Assadullah Sadat, un membru al consiliului provincial, a declarat că militanţii au încercat să-i descopere pe angajaţii guvernului afgan care mergeau spre case înainte de festivalul musulman Eid.

Armata afgană s-a deplasat în zonă pentru a face investigaţii.

Incidentul a avut loc la o zi după anunţul făcut de preşedintele Ashraf Ghani privind un armistiţiu de trei luni cu talibanii, cu condiţia ca aceştia să întrerupă lupta, după un recent val de violenţe în ţară.

Citeşte şi: Ambasada SUA din Turcia a fost atacată cu focuri de armă

Ştire iniţială: Insurgenţi talibani au răpit zeci de pasageri după ce au oprit trei autobuze în provincia Kunduz din nordul Afganistanului, a declarat luni un oficial guvernamental, conform Reuters, potrivit agerpres.

Esmatullah Muradi, purtător de cuvânt al guvernatorului din Kunduz, a declarat că răpirea a avut loc luni dimineaţa când trei autobuze de pasageri se deplasau din provincia Takhar în capitala Kabul.

”Autobuzele au fost oprite de luptători talibani, pasagerii au fost forţaţi să coboare şi au fost duşi într-un loc necunoscut”, a spus oficialul.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dragoș Galbur critică licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport: “Incompetență și Lipsă de Transparență”

Dragoș Galbur critică licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport: "Incompetență și Lipsă de Transparență" Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, a abordat recent...

Un camion a ajuns în şanţul de pe marginea drumului

Un camion a ajuns în şanţul de pe marginea drumului Un accident matinal a avut loc astăzi, 1 octombrie, la intrarea în satul Bilicenii Vechi...

VIDEO// Investigație INI: Bătăi și șantaj în penitenciar

  VIDEO// Investigație INI: Bătăi și șantaj în penitenciar Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță destructurarea unei scheme de șantaj în penitenciarul din Cricova, prin...

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat Ofițerii CNA, împreună cu procurorii, au desfășurat astăzi peste 50 de percheziții la birourile,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.