Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO

Publicat:

Militanţi talibani au luat cu asalt capitala provinciei Farah din vestul Afganistanului, iar în prezent au loc lupte intense între militanţi şi forţele locale de securitate, a anunţat un oficial local, potrivit dpa, transmite și agerpres.

Luptele au început marţi în jurul orelor locale 02:00 (luni, orele 21:30 GMT), când talibanii au atacat în număr mare oraşul Farah, din mai multe direcţii, potrivit lui Khair Mohammad Noorzai, un membru al Consiliului provinciei.


Citește și: Europa nu mai știe ce vrea Londra față de Brexit și frontiera britanică

Acesta a declarat că patru dintre punctele de control din jurul oraşului au fost capturate de talibani, dar că numărul de victime nu este deocamdată cunoscut cu exactitate.

“Forţele de comando au plecat din Heratul de vest, dar încă nu au ajuns în provincie”, a declarat Noorzai.

Oficiali guvernamentali nu au putut fi deocamdată contactaţi pentru a comenta situaţia.

Fotografii din oraş postate pe reţele sociale arată un vehicul militar ars şi talibani avansând, însă nu au putut fi verificate din surse independente.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a postat nişte înregistrări video pe contul său de Twitter în care pot fi văzuţi combatanţi înaintând, în timp ce se aud schimburi de focuri.

Citește și: Probleme mari cu legea pentru fosta președintă din Argentina

“Aruncă nişte grenade”, îi spune un combatant altuia, adăugând că talibanii au incendiat câteva turnuri de pază într-o zonă nespecificată a oraşului.

Militanţii talibani au declanşat atacuri pe teritoriul Afganistanului după anunţarea ofensivei lor de primăvară, la 25 aprilie. De atunci, cel puţin trei provincii afgane au trecut de la militanţi la forţele de securitate şi invers, lăsând în urmă zeci de victime.

La sfârşitul lui septembrie 2015, talibanii au cucerit oraşul Kunduz, capitala provinciei cu acelaşi nume din nordul Afganistanului. Oraşul a fost sub controlul talibanilor timp de aproape două săptămâni, după care forţele afgane au preluat din nou controlul asupra lui.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Octavian Țîcu: „Ne dorim o Moldova europeană, alături de România în Uniunea Europeană”

Octavian Țîcu: „Ne dorim o Moldova europeană, alături de România în Uniunea Europeană” Octavian Țîcu, candidatul Blocului Politic „Împreună”, s-a lansat oficial în campania electorală...

Democraţii îl acuză pe Trump că vrea să lase fără asigurare medicală milioane de hispanici

Democraţii îl acuză pe Trump că vrea să lase fără asigurare medicală milioane de hispanici Echipa de campanie a vicepreşedintei democrate a SUA, Kamala Harris,...

Deputații moldoveni au participat la sesiunea de screening bilateral la Bruxelles

Deputații moldoveni au participat la sesiunea de screening bilateral la Bruxelles Deputați și funcționari ai Secretariatului Parlamentului au participat la sesiunea de screening bilateral...

Anna Dulce este din nou campioană naţională

Anna Dulce este din nou campioană naţională La doar 18 ani, Anna Dulce a obținut un nou titlu de campioană națională la tir, triumfând în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.