Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii răpiţi în cursul dimineţii în nordul Afganistanului

Publicat:

Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii unor autobuze răpiţi în cursul dimineţii de luni, în provincia Kumduz din nordul Afganistanului, transmite dpa, citând un responsabil local, potrivit agerpres.

În mâinile talibanilor au mai rămas 21 de pasageri, dintre care 12 sunt suspectaţi că ar fi membri ai forţelor de securitate, iar restul nu au documente de identitate, a declarat şeful poliţiei din Khanabad, Abdul Zahir.


Citește și : ONU: Miliţiile care împiedică funcţionarea statului libian trebuie judecate în tribunal

Guvernatorul districtului, Hayatullah Amiri, a confirmat eliberarea unor pasageri, precizând că un număr limitat de persoane se mai află în mâinile talibanilor.

Deşi Zahir a declarat că pasageri au fost eliberaţi de talibani, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi, afirmase anterior că 149 de pasageri fuseseră eliberaţi de forţele de securitate, depunându-se eforturi pentru punerea în libertate a celorlalţi 21, cu medierea unor responsabili tribali.

Pasageri din cele trei autobuze călătoreau, luni dimineaţă, dinspre provincia nordică Takhar spre capitala Kabul, când au fost opriţi şi duşi într-un sat din apropiere, controlat, se pare, de insurgenţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid, gruparea sa primise informaţii că în autovehicule se aflau forţe de securitate.

Acesta a precizat că ‘un număr de pasageri au fost eliberaţi şi alţii vor fi şi ei puşi în libertate după ce li se va stabili identitatea’.

Incidentul a avut loc la o zi după anunţul făcut de preşedintele Ashraf Ghani privind un armistiţiu de trei luni cu talibanii începând de luni, cu condiţia ca aceştia să întrerupă lupta, după un recent val de violenţe în ţară.

Citește și : Pierre Moscovici: Votul în favoarea Brexit poate fi ‘teoretic’ anulat, dar probabil va fi aplicat

Mujahid a dezminţit informaţiile din presă potrivit cărora talibanii ar fi luat o decizie în ce priveşte acceptarea sau respingerea ofertei guvernului.

Acesta este a doua oară când guvernul afgan le propune talibanilor o încetare a focului în timpul sărbătorii musulmane Eid.

Prima ofertă a fost acceptată indirect de talibani pentru trei zile în timpul celebrării Eid al-Fitr, la mijlocul lunii iunie.

Această primă încetare a ostilităţilor la nivel naţional în mai mult de 15 ani de conflict a luat sfârşit după ce talibanii au refuzat să o prelungească după trei zile, reluând atacurile la scurt timp după aceea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.