Talibanii au lansat un atac împotriva mai multor presupuse ascunzători ale jihadiștilor în sudul Afganistanului

Publicat:

Talibanii au lansat un atac împotriva mai multor presupuse ascunzători ale filialei locale a grupării Stat Islamic (SI) în provincia afgană Kandahar (sud), operaţiune în care au fost ucişi cel puţin patru luptători ai organizaţiei jihadiste şi doi civili, a anunţat o sursă din poliţie, relatează luni AFP, potrivit agerpres.   

Această operaţiune împotriva Stat Islamic-Khorasan (SI-K) a fost lansată către miezul nopţii de duminică spre luni în patru districte ale provinciei şi a continuat în cursul dimineţii, a declarat şeful taliban al poliţiei provinciale, Abdul Ghafar Mohammadi.


Citește și : Explozia taxiului din Liverpool a fost calificată drept ‘INCIDENT TERORIST’. Şoferul este un EROU!

”Până acum, patru luptători ai Daesh (acronim arab pentru SI) au fost ucişi şi zece arestaţi”, a declarat el.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a scris luni seara pe Twitter că doi civili şi trei membri ai SI-K au fost ucişi în cursul operaţiunii.

Un membru al serviciilor de informaţii talibane a declarat, sub rezerva anonimatului, că cel puţin trei civili au fost ucişi.

De la revenirea lor la putere la Kabul, pe 15 august, talibanii, care au făcut din securitate prioritatea lor după decenii de război, s-au confruntat cu un val de atentate comise de SI-K.

Acest grup este activ în special în jurul oraşului Jalalabad (est), unul dintre bastioanele sale de mult timp, unde i-a vizat deja în mai multe rânduri pe talibani.

De asemenea, grupul a ţintit minoritatea şiită din Kunduz (nord-est), Kabul şi oraşul Kandahar, unde un atac asupra uneia dintre moschei, la mijlocul lunii octombrie, s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi.

Citește și : Sute de migranţi s-au strâns la un post de frontieră închis şi încearcă să forţeze intrarea în Polonia – VIDEO

SI-K, care a fost grav afectat în 2019 de operaţiunile armatei afgane, susţinută de Statele Unite, şi de rivalitatea cu talibanii, s-a relansat odată cu revenirea acestora la putere.

Grup islamist sunnit, la fel ca talibanii, SI-K este mai strict decât aceştia şi pledează pentru un ”jihad global”, constituind principala ameninţare la adresa puterii talibane, chiar dacă aceasta tinde să-i minimizeze influenţa, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

EURO 2024: UEFA va aplica la toate competiţiile sale principiul ca doar căpitanul să discute cu arbitrii

EURO 2024: UEFA va aplica la toate competiţiile sale principiul ca doar căpitanul să discute cu arbitrii Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va aplica, din...

Sisteme auto multimedia, stație de încărcare auto și aparate de etichetare, depistate tăinuite într-un autobuz ce venea din Germania

Sisteme auto multimedia, stație de încărcare auto și aparate de etichetare, depistate tăinuite într-un autobuz ce venea din Germania Funcționarii postului vamal Leușeni au supus...

Caz revoltător în România. O fetiță de doar 3 ani a ajuns la spital, drogată cu marijuana

Caz revoltător în România. O fetiță de doar 3 ani a ajuns la spital, drogată cu marijuana O fetiță de doar trei ani a ajuns...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.