Talibanii au ucis un militar ceh în Afganistan

Publicat:

Un soldat ceh care participa la misiunea NATO în Afganistan a fost ucis, iar alţi doi răniţi luni într-un atac comis de un soldat afgan, a anunţat armata cehă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Soldatul ucis este sergent-major T.P., născut în 1976, a indicat purtătorul de cuvânt al statului major al armatei cehe, Magdalena Dvorakova, pe site-ul armatei cehe.


Citește și: Cazul Khashoggi: Vehiculul diplomatic saudit – Arabia Saudită se opune percheziţiei

“Cei doi soldaţi răniţi au fost transportaţi la spitalul militar din Bagram şi viaţa lor nu se află în pericol”, a adăugat Magdalena Dvorakova, potrivit căreia atacul a avut loc în jurul orei 09.20 GMT.

O conferinţă de presă extraordinară a ministrului ceh al apărării Lubomir Metnar este programată pentru marţi dimineaţă la Praga.

Citește și: ONU: ”Caravana” migranţilor care se îndreaptă spre SUA , formată din peste 7.000 de persoane

“Primele constatări indică faptul că atacul a fost comis de un soldat al armatei afgane” în provincia Herat (vest), a anunţat anterior într-un comunicat misiunea NATO, precizând că un soldat a fost ucis şi alţi doi răniţi.

Talibanii au revendicat de asemenea atacul într-un mesaj postat de către unul dintre purtătorii lor de cuvânt pe reţele sociale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Google va investi un miliard de dolari în Thailanda pentru accelerarea dezvoltării AI

Google va investi un miliard de dolari în Thailanda pentru accelerarea dezvoltării AI Google a anunţat luni că investeşte 36 de miliarde de baht thailandezi...

Julia Roberts va primi un premiu onorific César pentru întreaga carieră

Julia Roberts va primi un premiu onorific César pentru întreaga carieră Actriţa americană Julia Roberts va fi recompensată cu un premiu César d'honneur, în cadrul...

Închisoare cu executare pentru un american care a încercat să creeze genetic o specie hibridă de mufloni uriaşi

Închisoare cu executare pentru un american care a încercat să creeze genetic o specie hibridă de mufloni uriaşi Un fermier american care a încercat să...

Tablou Picasso original, găsit de un negustor de vechituri în pivnița unei case din Capri

Tablou Picasso original, găsit de un negustor de vechituri în pivnița unei case din Capri Experţii italieni susţin că pictura găsită de un negustor de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.