Talibanii au ucis zeci de militari şi poliţişti afgani

Publicat:

Zeci de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în atacuri ale talibanilor în provincia Helmand din sudul Afganistanului, au precizat luni oficiali locali citaţi de agenţia dpa, potrivit agrepres.

Şeful consiliului provincial a spus că între 20 şi 30 de bărbaţi şi-au pierdut viaţa în atacuri comise în districtul Sangin în ultimele 48 de ore.


Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

Un alt consilier provincial a arătat că bilanţul victimelor în rândul forţelor de securitate este cuprins între 40 şi 52 de persoane.

Reprezentanţii guvernului provinciei şi ai ministerului apărării nu au putut fi contactaţi pentru mai multe informaţii.

În urmă cu o săptămână, militanţii talibani au lansat o serie de operaţiuni asupra forţelor de poliţie şi armată din district pentru a răzbuna capturarea recentă de către comandouri afgane a mai multor comandanţi de teren ai grupării şi distrugerea unor depozite de arme din provincie, a precizat un alt consilier provincial.

Potrivit acestuia, cu excepţia clădirii guvernului districtual şi a sediului poliţiei locale, tot restul districtului se află sub controlul militanţilor.

Situaţia generală de securitate din provincia sudică afgană a fost caracterizată ca “periculoasă” de un consilier local.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Talibanii continuă să lanseze atacuri majore asupra forţelor de securitate în timp ce în paralel poartă discuţii cu SUA pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul în curs.

La jumătatea lui martie, la finalul a peste două săptămâni de negocieri la Doha, ambele părţi au vorbit de un progres, iar în următoarele săptămâni se aşteaptă reluarea convorbirilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii evacuați din Liban au ajuns acasă

Moldovenii evacuați din Liban au ajuns acasă Cei unsprezece cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns în siguranță la Chișinău după ce au fost evacuați din...

Tavanul unei camere de cămin A CĂZUT peste studenţi

Tavanul unei camere de cămin A CĂZUT peste studenţi Întâmplarea a avut loc la unul dintre căminele universității de Stat din Moldova (USM). Bucata de...

Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum Ponderea cetățenilor care optează pentru vectorul european al Republicii Moldova a crescut...

Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record Gazprom, gigantul energetic al Rusiei, a raportat o pierdere netă de 6,1 miliarde...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.