Talibanii îi vânează pe membrii comunităţii LGBT din Afganistan

Publicat:

Persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transgender (LGBT) din Afganistan se confruntă cu o situaţie tot mai grea, în contextul ameninţărilor grave la adresa siguranţei şi chiar a vieţii lor de când talibanii au preluat puterea în august anul trecut, conform unui nou raport făcut public miercuri, informează DPA, potrivit agrepres.

Human Rights Watch şi OutRight Action International, două organizaţii de apărare a drepturilor omului, au intervievat 60 de afgani LGBT în perioada octombrie-decembrie.


Citeşte şi: Termenul limită pentru vaccinarea anti-Covid a personalului NHS urmează să fie amânat – Black News

Mulţi dintre cei intervievaţi au spus că au fost atacaţi, agresaţi sexual sau ameninţaţi de talibani din cauza orientării lor sexuale sau a identităţii de gen, relevă raportul, intitulat ‘Chiar şi în cer, te vom găsi’.

Alte persoane au raportat abuzuri din partea rudelor, vecinilor sau partenerilor.

Afganistanul era un loc periculos pentru persoanele LGBT chiar de dinainte ca talibanii să recucerească anul trecut Kabulul. Unele persoane LGBT erau deja supuse unor violenţe sexuale şi fizice din partea membrilor familiei.

Codul Penal din Afganistan sancţionează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex, iar societatea conservatoare din ţară nu priveşte cu ochi buni astfel de legături.

Odată cu venirea talibanilor la putere, homosexualii riscă pedepse severe, inclusiv moartea.

Conform raportului, numai un număr mic de afgani LGBT au reuşit să plece în ţări vecine sau mai sigure din Occident. Majoritatea dintre ei au rămas însă blocaţi în ţară şi riscă să devină ţinte.

Citeşte şi: Washingtonul promite o ‘ripostă fermă’ Belarusului dacă ajută Rusia să invadeze Ucraina

Majoritatea celor intervievaţi au spus că singura speranţă este de a se muta într-o ţară unde drepturile persoanelor LGBT sunt mai bine protejate.

Raportul le cere guvernelor care primesc aplicaţii de azil de la afgani, inclusiv de la cei din comunitatea LGBT, să creeze căi sigure şi legale de acces pentru a-i asista în procesul de relocare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

Nicu Popescu: Mizele alegerilor din R.Moldova sunt mai mari ca niciodată, în ultimii 30 de ani

Nicu Popescu: Mizele alegerilor din R.Moldova sunt mai mari ca niciodată, în ultimii 30 de ani ”Mizele atât pentru alegerile prezidențiale din R.Moldova, cât și...

Igor Dodon: Următorul prim-ministru va pregăti un raport, care va ajunge la Procuratură despre „unde e miliardul” donat de parteneri

Igor Dodon: Următorul prim-ministru va pregăti un raport, care va ajunge la Procuratură despre „unde e miliardul” donat de parteneri Președintele Partidului Socialiștilor susține că...

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.