Talibanii lansează un atac nemilos asupra provinciei afgane Farah

Publicat:

Talibanii au lansat un atac, vineri, asupra capitalei provinciei afgane Farah, gruparea intensificând atacurile în toată ţara în timp ce continuă negocierile cu Statele Unite, transmite AFP, potrivit agerpres.

În acest atac, zeci de luptători talibani au cucerit un centru local de recrutare al Armatei Naţionale afgane, a indicat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.


Citeşte şi: Dorian a făcut până acum 30 de morţi în Bahamas

De partea cealaltă, un purtător de cuvânt al talibanilor s-a referit la o “vastă operaţiune în curs în provincia Farah”.

Farah, capitala provinciei cu acelaşi nume situată în vestul ţării în apropiere de frontiera cu Iranul, a fost şi în trecut atacată. Talibanii au cucerit-o pentru scurt timp în mai 2018, fiind apoi izgoniţi de armata afgană cu sprijinul forţelor NATO.

Rezultatul luptelor de vineri rămâne incert.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Nasrat Rahimi, a afirmat într-un mesaj că “inamicul a suferit lovituri puternice în mai multe zone şi toţi atacatorii vor fi curând eliminaţi”.

De la faţa locului, un locuitor contactat telefonic a relatat pentru AFP că centrul de recrutare al armatei a fost cucerit de talibani şi că sunt în desfăşurare lupte în jurul cartierului general al poliţiei.

Talibanii şi-au înmulţit recent atacurile la nivelul ţării. Această nouă ofensivă are loc în timp ce negocierile dintre insurgenţi şi SUA par să fi intrat într-o fază finală, putând duce la un acord de retragere a trupelor americane din Afganistan.

Citeşte şi: Fostul preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, a încetat din viaţă la 95 de ani

Talibanii încearcă totodată, de sâmbăta trecută, să cucerească în nordul ţării capitala provinciei Kunduz şi au lansat duminică operaţiuni împotriva localităţii Pul-e Khumri.

Capitala afgană Kabul a fost şi ea scena a două atacuri sângeroase, luni şi joi, revendicate de către talibani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.