Talibanii preiau controlul asupra oraşului Gormach, din nordul Afganistanului

Publicat:

Un oraş din provincia Faryab, situată în nordul Afganistanului, a fost cucerit de militanţii talibani, au anunţat duminică oficiali locali afgani, citaţi de DPA. 

Oraşul Gormach, reşedinţa districtului omonim din nordul Afganistanului, a căzut în mâinile talibanilor după o ofensivă lansată sâmbătă după-amiază, au confirmat Mohammad Arif şi Mohammad Tahir Rahmani, membri ai consiliului local.


Arif a spus că cel puţin patru membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în timpul confruntărilor cu militanţii talibani.

Javid Bedar, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Faryab, a menţionat că luptele sunt încă în desfăşurare la punctele de control din districtul Gormach, în timp ce reşedinţa acestuia este deja sub controlul talibanilor.

”Gormach este un district problematic, care de multe ori a trecut din mâinile insurgenţilor în cele ale forţelor de securitate afgane şi invers”, a afirmat Bedar.

În ultimele şase săptămâni, militanţii talibani şi-au intensificat atacurile asupra reşedinţelor districtuale din Afganistan. Cel puţin 13 civili, majoritatea dintre ei civili, au fost ucişi vineri după ce un obuz de mortier a căzut într-o zonă rezidenţială din provincia Faryab.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.