Talibanii salută anunțul lui Trump privind RETRAGEREA militarilor americani din Afganistan

Publicat:

Talibanii au salutat joi un mesaj al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în care acesta a scris că trupele americane ar trebui retrase din Afganistan înainte de Crăciun, transmite dpa, potrivit agerpres.

Într-un comunicat emis joi, talibanii au numit postarea lui Trump pe Twitter un ‘pas pozitiv’, menţionându-şi angajamentul faţă de punerea în aplicare a acordului semnat în februarie cu Statele Unite.


Citește și: Donald Trump a revenit în Biroul Oval

Trump a scris miercuri că ‘numărul mic rămas’ de forţe americane în Afganistan ar trebui să revină în Statele Unite înainte de Crăciun, dar nu a dat alte detalii.

În urma acestui mesaj, însă fără a face referire directă la el, Ministerul afgan al Apărării a emis un comunicat video în care afirmă că deţine ‘capacitatea de a respinge atacurile inamicului pe tot teritoriul ţării’.

Acordul semnat la 29 februarie prevede o retragere graduală în termen de 14 luni a tuturor forţelor NATO din Afganistan, în schimbul acceptării de către talibani a începerii de discuţii cu guvernul de la Kabul.

Vezi și: Kamala Harris și Mike Pence au făcut SHOW pe gustul americanilor – VIDEO

De la semnarea acordului, talibanii nu au mai ucis soldaţi din forţele internaţionale, dar şi-au intensificat atacurile împotriva trupelor afgane.

Luptele continuă în ţară, talibanii continuând să respingă o încetare a focului cu guvernul de la Kabul în pofida începerii negocierilor de pace la 12 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.