X

Talibanii şi guvernul afgan acuză jurnaliştii de presupusă propagandă

Talibanii şi guvernul afgan au ameninţat miercuri jurnalişti şi alţi lucrători din presă pentru presupusă propagandă în urma intensificării conflictului între părţile beligerante, informează dpa, potrivit agerpres.

Şeful Directoratului naţional pentru securitate din Afganistan (NDS, serviciul de informaţii afgan), Ahmad Zia Saraj, a declarat că unele posturi TV fac propagandă în favoarea talibanilor, situaţie pe care o califică drept ”şocantă”.

Citeşte şi: Joe Biden vrea să se vadă cu Putin luna viitoare – Black News

Saraj a făcut aceste comentarii într-o şedinţă cu uşile închise a parlamentului. ”Nu vom tolera asta”, a spus el, citat de parlamentarul afgan Arif Rahmani, prezent la şedinţă.

Aceeaşi declaraţie a fost postată pe contul oficial de Twitter al NDS, dar ulterior a fost ştearsă.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al mişcării Taliban, Zabihullah Mujahid, a acuzat diverse media de ”propagandă unidirecţională” în ultimele zile.

Citeşte şi: Dreapta spaniolă câştigă alegerile regionale din Madrid – Black News

Fără a da vreun nume, Mujahid a avertizat jurnaliştii că vor suporta consecinţele dacă nu-şi păstrează neutralitatea. De asemenea, el a acuzat NDS că se află în spatele acestei propagande.

Potrivit NAI, o organizaţie locală a jurnaliştilor, în 2020 cel puţin 11 jurnalişti şi alţi lucrători din presă au fost ucişi în Afganistan. În majoritatea cazurilor atacurile nu sunt revendicate, dar unele au fost revendicate de Stat Islamic. 

Tags: AfganistanAhmad Zia SarajArif RahmanijurnaliştikabulpropagandatalibaniZabihullah Mujahid
Categorii: Știrile zilei