X

Un tânăr italian de origine algeriană, plasat într-un program de reabilitare după ce a făcut propagandă jihadistă online

Un tânăr italian de origine algeriană care obişnuia să facă propagandă jihadistă pe reţelele de socializare online a fost identificat şi plasat într-un program de reabilitare, a anunţat sâmbătă poliţia italiană, transmite dpa, scrie agerpres.

Suspectul, care este minor, a administrat două grupuri închise pe serviciul de mesagerie Telegram şi diverse alte canale de propagandă legate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citește și : SUA blochează solicitarea Kuweitului de a sesiza ONU cu privire la Fâşia Gaza

Materialul pe care l-a postat a fost tradus din limba arabă în italiană şi s-a adresat teroriştilor aşa-numiţi ‘lupi singuratici’. Una dintre discuţiile respective s-a referit la centurile explozive.

Tânărul a fost capturat în oraşul Trieste, din nord-estul Italiei, unde în decembrie 2016 a început o anchetă pentru identificarea membrilor reţelei ‘Khalifah News Italy’. El nu a fost arestat, ci a fost deferit unui tribunal pentru minori, sub acuzaţia de instigare la comiterea de acte teroriste.

Într-o decizie inedită în Italia, magistraţii au dispus urmarea unui curs de ‘deradicalizare’, cerându-i unui imam să monitorizeze suspectul şi să îl înveţe o versiune mai tolerantă a islamului, notează agenţia de presă italiană ANSA.

Citește și : Slovacia : Şeful poliţiei refuză să demisioneze la apelurile manifestaților

Tags: italiaonlinepropagandă jihadistăstat islamictelegram
Categorii: Diaspora