X

Tânărul acuzat de masacrul din 2018 de la liceul Marjory Stoneman din Florida, pledează ‘vinovat’

Tânărul de 23 de ani acuzat de masacrul din 2018 de la liceul Marjory Stoneman din Florida, cel mai sângeros înregistrat până acum la o şcoală din SUA, a pledat “vinovat” miercuri şi s-a declarat “realmente dezolat” de faptele sale, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres

“Sunt realmente dezolat de ce am făcut, duc această povară în fiecare zi”, a spus la tribunalul din Miami Nikolas Cruz, în vârstă de 23 de ani, care avea 19 ani în momentul faptelor.

Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

El s-a declarat vinovat de 17 omucideri şi 17 tentative de omucidere în atacul care a avut loc pe 14 februarie 2018, chiar de Valentine’s Day.

Paisprezece elevi şi trei membri angajaţi ai şcolii au murit şi alţi 17 oameni au fost răniţi când Cruz a deschis focul în acea zi într-un corp al clădirii. Fost elev al liceului, Cruz avea deja o istorie de probleme mintale şi de comportament în momentul faptelor.

La o audiere care a avut loc săptămâna trecută, Cruz s-a declarat vinovat de agresarea unui om al legii, într-un caz separat în care este acuzat că a lovit un ajutor de şerif căruia a încercat să-i ia taser-ul, în noiembrie 2018, când se afla în închisoare.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii

În statul Florida, juraţii stabilesc dacă unui acuzat să-i fie impusă pedeapsa cu moartea. În condiţiile în care procurorii au promis să nu renunţe la solicitarea de aplicare a pedepsei capitale în cazul lui Cruz, soarta acestuia va fi decisă de un juriu, a cărui selecţie a fost programată să înceapă pe 4 ianuarie.

În martie 2018, în luna următoare atacului, grupul “March for Our Lives” creat de adolescenţi supravieţuitori ai acestuia a organizat la Washington un marş care a inspirat sute de alte manifestaţii similare pe plan global. Cruz avea 18 ani când a cumpărat, în mod legal, puşca AR-15 folosită în atacul de la liceu.

Tags: floridaMarjory StonemanNikolas Cruzwashington
Categorii: Știrile zilei