Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy

Publicat:

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy

Tânărul care a încercat în 13 iulie să îl ucidă pe candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, căutase recent pe internet informaţii despre asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy, a dezvăluit miercuri directorul FBI (Biroul Federal de Investigaţii) Christopher Wray, citat de Reuters.

Analiza laptopului lui Thomas Crooks, bărbatul în vârstă de 20 de ani care a tras asupra lui Trump, a stabilit că el încercase să afle pe Google “cât de departe se afla Oswald de Kennedy”. Căutarea a avut loc în 6 iulie, chiar în ziua în care Crooks se înregistrase ca participant la mitingul electoral din Butler, în statul Pennsylvania, unde a comis ulterior atentatul, a precizat Wray în faţa comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Harvey Lee Oswald este cel care l-a asasinat pe Kennedy în 22 noiembrie 1963, la Dallas, în statul Texas.

Spre deosebire de Oswald, care a reuşit pe moment să scape după atentat, Crooks a fost doborât de Secret Service, instituţia care asigură protecţia demnitarilor americani, după ce apucase să tragă opt focuri de armă.

Crooks a folosit o puşcă automată AR-15 cu pat rabatabil, ceea ce potrivit lui Wren a contribuit la faptul că nu a fost observat înainte de a-i răni pe Trump şi pe doi participanţi la miting şi de a-l împuşca mortal pe altul.

Directorul FBI le-a mai declarat parlamentarilor că Crooks a pilotat o dronă la circa 180 de metri de scena de pe care urma să vorbească Trump la miting şi a transmis în direct imagini timp de circa 11 minute, cu aproximativ două ore înainte de eveniment.

În automobilul şi locuinţa lui Crooks au fost găsite dispozitive explozive rudimentare, proiectate pentru detonarea de la distanţă. El avea un transmiţător în momentul în care a tras asupra lui Trump, dar FBI consideră că nu ar fi reuşit să detoneze dispozitivele.

În urma atentatului, după ce a fost şi ea audiată în Congers, directoarea Secret Service Kimberly Cheatle a demisionat marţi.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia ‘cu bună credinţă’

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia 'cu bună credinţă' Kremlinul a apreciat miercuri că semnalul dat de Ucraina asupra unor negocieri cu Rusia pentru...

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Circa o sută de şefi de state...

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă Cabinetul de miniștri și-a modificat decizia privind modul de aplicare a scutirilor...

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători, cu o durată de 3...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.