X

Tânărul din Strășeni care și-ar fi omorât mama, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Tânărul din Strășeni care și-ar fi omorât mama, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Poliția din Strășeni a fost sesizată, puțin după miezul nopții, de către un tânăr care a declarat că și-ar fi omorât mama. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că suspectul, un tânăr de 16 ani din Strășeni, și-ar fi ucis la domiciliu propria mamă. Preliminar, victima ar fi avut un conflict cu feciorul său, în timpul căruia ultimul i-a aplicat multiple lovituri, iar din cauza traumelor primite, femeia de 39 de ani a decedat la fața locului.

Viceprimarul orașului Strășeni, Ion Scobici a declarat pentru ZdG că minorul a fost reținut pentru 30 de zile după decizia instanței și că anterior acesta a ispășit o detenție de patru luni în penitenciarul Goian, potrivit zdg.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru violență în familie, acțiune intenționată comisă de un membru al familiei în privința altui membru al familiei manifestată prin: maltratare și alte acțiuni violente, care au cauzat decesul victimei.

Valentina Casian, primara orașului Strășeni a declarat pentru ZdG că adolescentul nu frecventa școala. „Inspectoratul de poliție spune că au fost mai multe sesizări pe numele acestui tânăr. Este dintr-o familie complicată, cu mama nu avea nicio relație”.

Ion Scobici, viceprimarul orașului Strășeni a menționat pentru ZdG că minorul face parte dintr-o familie social vulnerabilă. „El s-a eliberat din detenție pe 2 august, anul curent, ispășind pedeapsa de patru luni pentru furt la penitenciarul Goian. Ieri seara, 14 august, pe la ora 23:00, fiind în stare de ebrietate s-a iscat o ceartă între el și mama lui și acesta i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea capului și ulterior a lovit-o cu diferite obiecte și în urma căruia a survenit moartea femeii. La ora 02:00 a fost reținut de poliție. Acum a fost la instanța de judecată, unde s-a decis ca el să fie arestat pentru 30 de zile”, a spus viceprimarul.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: Străşenitânăr
Justiţie