X

Tancurile americane nu au fost pregătite pentru războiul împotriva Rusiei, Ucraina le-a modernizat – The Hill

Tancurile americane nu au fost pregătite pentru războiul împotriva Rusiei, Ucraina le-a modernizat – The Hill

Ucraina a fost nevoită să modernizeze tancurile americane M1 Abrams furnizate de Statele Unite, deoarece acestea nu erau pregătite pentru luptele împotriva ocupanților ruși. Pe 12 septembrie, The Hill a raportat acest lucru, citând oficiali ucraineni.

Publicația subliniază că, deși Abrams este considerat unul dintre cele mai bune tancuri din lume, pe câmpul de luptă din Ucraina s-a dovedit vulnerabil în fața dronelor rusești și a altor explozibili. Modernizarea tancurilor americane a fost realizată de compania ‘Metinvest’, care a susținut proiectul „Frontul de oțel”, inițiat de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov.

The Hill menționează că atât Abrams, cât și vehiculul blindat american Bradley, sunt acum echipate cu o „cușcă” metalică, care protejează echipamentele militare de dronele kamikaze și chiar de rachetele antitanc.

Această modernizare s-a dovedit a fi „extrem de eficientă” în protejarea tancului, care costă 10 milioane de dolari fiecare, permițându-i lui Abrams să rămână funcțional chiar și după ce a fost lovit.

Eficiența acestei protecții a fost confirmată de soldații Brigăzii 47 mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei, care folosesc ecranele de

Tags: modernizatpregătiterăzboiul împotriva RusieiTancurile americaneThe Hillucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei