X

Țara care a legat patru decese de vânzarea unor ‘kituri de sinucidere’

Țara care a legat patru decese de vânzarea unor ‘kituri de sinucidere

Oamenii legii din Noua Zeelandă au legat patru decese declarate în această țară de comercializarea unor „kituri de sinucidere” achiziționate online de pe site-urile unui fost bucătar canadian, conform constatărilor făcute publice luni, relatează AFP, conform Agerpres.

Trei tineri studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, și un antrenor sportiv, în vârstă de 40 de ani, au recurs la aceste kituri pentru a se sinucide, achiziționate de la firme asociate cu Kenneth Law, acuzat în luna ianuarie în Canada pentru crime cu premeditare, conform ofițerului poliției judiciare Alexandra Cunningham, care s-a aflat la conducerea anchetei, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Biroul de prevenire a sinuciderilor din Noua Zeelandă a solicitat furnizorilor de servicii de internet să blocheze site-urile lui Law în Noua Zeelandă, a transmis Cunningham.

Conform poliției din Canada, fostul bucătar a trimis peste 1.200 de pachete care conțineau un „kit de sinucidere” în aproximativ 40 de țări.

În luna mai a anului 2023, Kenneth Law a fost arestat pentru vânzarea pe internet, de la finalul anului 2020, a unei substanțe folosite ca aditiv alimentar, vizând persoanele fragile.

În ianuarie, fostul bucătar a fost găsit vinovat de 14 crime cu premeditare în Canada și de alte 14 capete de acuzare de complicitate și de consiliere la suicid. Victimele aveau vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Înștiințate de Interpol, alte câteva state au demarat anchete.

În Regatul Unit, minimum 272 de persoane au achiziționat produse de pe site-urile fostului bucătar, iar 88 dintre acestea au murit, conform oamenilor legii britanici.

În Italia, au fost depistați nouă cumpărători și minimum unul dintre aceștia a murit.

 

Tags: canadadecesesinucidere
Știrile zilei